Applications

High Tech Event aftrap voor metaalprinten bij Saxion

Tijdens het event presenteren alle labs van de lectoraten Design en Technologie van Saxion Enschede zich en zetten hun deuren open voor de bezoekers. Saxion zet die dag ook een nieuwe stap op het vlak van 3D printen, omdat namelijk een metaalprinter in gebruik wordt genomen. De lectoraten willen met deze machine niet alleen zelf onderzoek doen, maar ook bedrijven ondersteunen die de mogelijkheden van additive manufacturing met metaal willen verkennen.

 

Presentatie eindrapport TFF project

Een van de highlights van het High Tech Event is de presentatie van het eindrapport van het project Doorbraak in 3D printen, geïnitieerd door Tech For Future en het lectoraat Industrial Design. Projectleider is René Groothedde, Karin van Beurden, lector Productdesign is eveneens betrokken bij het onderzoek.

 

Kansen 3D printen in zorg en bouw

Samen met het Polymer Science Parc van Windesheim, het Fablab Enschede en bedrijven zoals Demcon, LionX, Modint, People Creating Value, Rokramix, DuraVermeer en PlegtVos is niet alleen een inventarisatie gemaakt van de huidige stand van 3D printen, maar zijn eveneens aantrekkelijke toepassingsgebieden in kaart gebracht. Met name bevinden deze zich in de zorg en bouw. De resultaten moeten een aanzet geven tot een versterking van innovatie met en werkgelegenheid in 3D printen. Het onderzoek heeft zich daarbij toegespitst op de deelterreinen 3D printen en hightech bouwen; 3D printen en vernieuwende materialen; mechatronica en 3D printen en hightech toepassingen voor 3D printen.

Het High Tech Event vindt op 10 september plaats van 14.00 tot 19.30 uur op de Saxion Stadscampus aan de Van Galenstraat 20 in Enschede. Aanmelden kan hier.

 

Back to top button