software

Netfabb lanceert nieuwe generatie 3D printing software

Het Duitse Netfabb, een van de oprichters van het 3MF consortium, heeft een nieuwe versie gelanceerd van de 3D print software. In Netfabb Professional 6 ligt de nadruk met name op onder andere ondersteuning van serieproductie en het optimaal gebruik maken van het bouwplatform van de 3D printer.

 

Verbeteringen gericht op vergemakkelijken serieproductie met 3D printen

Netfabb richt zich met de Professional 6 release met name op servicebureaus, industriële ontwerpers en constructeurs die 3D printen inzetten. Het doel van de vernieuwingen in deze versie is om de dataverwerking veel meer geautomatiseerd te laten verlopen, om daarmee de industriële serieproductie te optimaliseren. Vanzelfsprekend heeft het Duitse bedrijf als een van de oprichters van het 3MF consortium de nieuwe standaard die in de plaats van STL komt, in de nieuwe software release opgenomen.

 

Netfabb
Een schermopname van Netfabb software (beeld: Netfabb)

 

Nesting- en identificatiemodules

Zo wordt de nestingmodule 2D Nesting Module geïntegreerd in Netfabb. De software nest de producten automatisch zodat optimaal gebruik wordt gemaakt van het bouwplatform en de afstand tussen de producten beperkt blijft tot het minimale. “De voordelen hiervan lopen uiteen van lagere productiekosten tot een betere belasting van de capaciteit en snellere levering”, vat Netfabb CEO Alexander Oster deze vernieuwing samen. Een andere toevoeging aan de software is Automatic Mass Labeling. Identieke 3D printdelen krijgen automatisch een unieke code. Tot nog toe moet dit handmatig gebeuren, wat per component ongeveer een minuut kost. De software doet dit in twee minuten, ongeacht het aantal producten. Bij een opdracht met 32.900 producten in één batch, zoals recent gebeurde, is de tijdbesparing enorm groot.

 

Praktische toevoegingen

Netfabb is onderdeel van de Fit-holding, een Duits bedrijf dat al een groot aantal jaren ervaring heeft met het toeleveren van 3D print delen. Door de samenwerking tussen de software-ontwikkelaars en de 3D printers in de groep, zijn tal van praktische vernieuwingen aan de software toegevoegd. Met Texture Imposing kunnen verfijnde reliëfs op een te printen onderdeel worden aangebracht. PDF-rapporten zijn beschikbaar als onderdeel van een kwaliteitsrapport. Een add-on is Enhanced Product Structures, een extra voor DLP- en stereolithografie projecten, een module om bionische structuren te genereren als ook de mogelijkheid om een licentie voor concern brede inzet te kopen.

Back to top button