software

HP scansoftware geïntegreerd in Ultimaker Cura

Ultimaker gaat de HP scansoftware integreren in Ultimaker Cura. De integratie is een nieuw voorbeeld in de groeiende lijst met Ultimaker Cura-ondersteunde 3D-toepassingen. Zo heeft Ultimaker al integraties gerealiseerd met onder andere Siemens NX en SolidWorks om naadloze 3D-printworkflows uit CAD- en PLM-systemen te garanderen.

 

Deze integratie vereenvoudigt de workflow van het 3D-printen aanzienlijk wanneer er gebruikt wordt gemaakt van scans van HP’s Sprout en 3D Structured Light Scanner Pro S3.

 

Integratie 3D printen in workflow

Frans Rintjema, Managing Director Immersive Computing bij HP, legt uit: “Deze integratie voorziet in een groeiende marktbehoefte door 3D-printmogelijkheden te embedden in professionele workflows. Hierdoor kunnen klanten overwegen om het scannen en 3D-printen te combineren en verouderde onderdelen te vervangen. Dit is een waardevolle toevoeging in professionele en educatieve omgevingen.”

 

Professioneel desktop 3D printen

Paul Heiden, Senior Vice President Product Management bij Ultimaker: “Door andere partijen, zoals HP, Ultimaker Cura in hun workflow te laten integreren, ontstaat er een hele reeks nieuwe mogelijkheden voor consumenten en professionals op het gebied van 3D-printtechnologie. De integratie met de toonaangevende 3D-scansoftware van HP draagt echt bij aan de acceptatie van professioneel desktop 3D-printen. We zijn er erg trots op om dit samen met HP aan onze klanten te bieden.”

In de maart editie van 3D Print magazine staat een interview met Paul Heiden over waar Ultimaker naar toe wil in de industriële 3D printermarkt.

Back to top button