Applications

AM for Precision: AM-plein op Precisiebeurs

Kiest de precisie-industrie voor AM?

Zo’n 14 exposanten belichten tijdens de Precisiebeurs hun activiteiten op het vlak van additive manufacturing. De beurs krijgt hiervoor een AM for Precision themaplein, naast een heel lezingentrack dat aan de technologie gewijd is.


Een van de meest recente ontwikkelingen in de hightech maakindustrie is de toenemende interesse voor additive manufacturing. Waar enkele jaren geleden de doorbraak hiervan vooral verwacht werd vanuit de designkant, ziet men nu dat OEM’s vanwege capaciteitsproblemen in de supply chain samenstellingen als één component laten 3D printen.

Investeringen door toeleveranciers

De voorbije jaren hebben zo goed als alle Tier 1 suppliers geïnvesteerd in eigen AM-systemen. De aanjager achter deze ontwikkeling is ASML dat meer 3D geprinte onderdelen wil. In totaal tonen14 exposanten waarom 3D printen een rol kan spelen in de hightech industrie en hoe ze zelf de technologie inbedden in hun productieprocessen. Deelnemers aan het themaplein zijn onder andere De Valk Additive, tegenwoordig onderdeel van Anvil Group, en FMI Additive, dat dit dit jaar de stap naar de semicon markt heeft gemaakt, als uitbreiding op de 3D printactiviteiten voor de medische industrie. Renishaw staat op het themaplein als technologie-aanbieder en zal met name de mogelijkheden van de Quantum software presenteren. Buhlmann Additive laat de technologie van Desktop Metal zien.


Kennis delen
Ook kunnen maakbedrijven op het AM for Precision plein terecht bij het IAMM project voor concrete vragen en ondersteuning op het vlak van AM. Daarnaast wordt een volledig lezingentrack aan het thema gewijd. het AM for Precision themaplein staat bij de ingang van hal 1.

De Precisiebeurs vindt 15 en 16 november plaats in de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch.

Back to top button