3D printmarkt

Semiconductor industrie wordt tweede markt voor FMI Additive

Opnieuw hightech toeleverancier die serieproductie voor halfgeleiderindustrie start

FMI Additive heeft met succes een audit voor de productie van AM-onderdelen voor de semiconductorindustrie afgerond. Dit wordt naast de medische markt de tweede markt waar de AM-dochter van FMI zich op richt.


Dat heeft Bart Beune, CEO FMI Holding, gezegd tijdens het Clean Event 2023 van Mikrocentrum. Hij ging in zijn presentatie onder andere in op de groeiplannen van de groep. De komende jaren wil de groep 20% per jaar groeien, deels door overnames, deels door autonome groei. Aan dat laatste moet additive manufacturing gaan bijdragen door onderdelen seriematig voor de halfgeleiderindustrie te printen.

Semicon en medisch: eisen liggen dicht bij elkaar

Volgens Bart Beunen komen de eisen die de semicon- en medische industrie op het vlak van reinheid en kwaliteit stellen, steeds dichter bij elkaar. De groep kan dus de ervaringen die FMI Additive in de medische sector heeft opgedaan gebruiken. In Tilburg heeft FMI Additive, de additive manufacturing tak binnen de groep, het proces ingericht op basis van de procedures die gelden voor de medische markt en door onder andere de FDA geaudit worden. De recente audit vanuit de semiconductorindustrie heeft verrassend positief uitgepakt. Bart Beunen: “Ze waren flabbergasted hoe we het doen in de verschillende processtappen.” Hieruit blijkt dat de verschillende kernmarkten waar de groep zich op richt voor synergie zorgen.

FMI Additive werkt in Tilburg met de AM-systemen van GE Additive Arcam. In Schiedam beschikt FMI Instrumed over een Concept Laser 3D metaalprinter. FMI is niet de enige hightech toeleverancier die de halfgeleiderindustrie als aantrekkelijke markt voor additive manufacturing bestempelt.

Back to top button