3D print experts

Additive Center versterkt team met Gilbert Peters

Gilbert Peters is toegetreden tot het team AM-specialisten in het Additive Center in Eindhoven. Het team bestaat hierdoor uit zes experts, die in verschillende sectoren ervaring met additive manufacturing hebben opgedaan.

 

Additive Center is opgericht om de industrie te ondersteunen in de toepassing en implementatie van additive manufacturing. Beginnend met een scan van mogelijke toepassingen begeleidt het team de opdrachtgevers tot en met het uitstippelen van een strategie. Tijdens RapidPro zorgde het team voor een deel van de invulling van Ask a Pro. De AM-experts zijn actief in hun eigen domein, zodat per case de expertise kan worden ingebracht die het beste aansluit.

 

Automotive ervaring

Gilbert Peters heeft een behoorlijke ervaring met 3D printen opgebouwd. Vier jaar geleden heeft hij de eerste Additive World Design for AM Challenge van Additive Industries gewonnen. Hij sleepte destijds de award in de wacht met een bijzonder ontwerp voor de achterwiel ophanging van een elektrische motorfiets. Naast topologie-optimalisatie gebruikte hij de mogelijkheden van 3D metaalprinten ook om functies te integreren. De remleiding en de remklauw konden in het ontwerp worden geïntegreerd, waardoor men van 16 naar 1 component terug ging.

 

Carbon

Sinds enkele maanden werkt hij als Chief Technology Officer bij Carbon Performance in Leeds (VK). Deze startup ontwikkelt een nieuwe generatie lichtgewicht componenten voor de automobiel- en motorsport, waarbij men de voordelen van additive manufacturing, kunstmatige intelligentie en blockchain technologie als een hefboom inzet.

Foto: Additive Center

 


Back to top button