Technology

Zo’n 325 exposanten tonen productietechnologie op TechniShow

Make or buy beslissing dankzij gelijktijdige ESEF Maakindustrie

Voor de TechniShow 2024 hebben zich zo’n 325 exposanten aangemeld. Naast het Automatiseringsplein en het themaplein Additive Manufacturing komt er op de beurs een Loopbaanstraat.


Als vanouds komt half maart volgend jaar de gehele Benelux maakindustrie bij elkaar tijdens TechniShow, de vakbeurs voor innovatieve industriële productietechnologie. Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ laten rond de 325 exposanten hun innovaties, nieuwe technieken en oplossingen zien. TechniShow vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs ESEF Maakindustrie.

Guided Tours en Themapleinen AM en Productie-automatisering


Themaplein Additive Manufacturing

Een aantal thema’s krijgt op de komende editie extra aandacht. Dat is allereerst Additive Manufacturing. Op het Themaplein AM staat het hele 3D-proces centraal, van de hardware en materialen tot oplossingen voor postprocessing en de software om het 3D printproces aan te sturen en te managen. Ook vindt er meerdere keren tijdens de beursweek voor de bezoekers een Guided Tour plaats, waarin ze in korte tijd de highlights op het gebied van 3D printen op de beurs zien.


Productie-automatisering tweede themaplein

Het andere hoofdthema is productie-automatisering. Ricardo Vivas, beursmanager TechniShow: “Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen in automatisering, digitalisering en smart industry kunnen terecht op het Automatiseringsplein.” Ook rond dit thema zullen er Guided Tours voor de bezoekers plaatsvinden.

Ricardo Vivas, beursmanager TechniShow: unieke gelegenheid voor professionals om elkaar te ontmoeten


Werven en vasthouden van personeel

Daarnaast besteedt de beurs speciale aandacht aan het thema werven en vasthouden van talent, een actueel thema in de maakindustrie. Op de beurs komt een Loopbaanstraat. Ook nieuw is de speciale Start-up straat waarbij bezoekers de pioniers van de toekomst ontdekken. “De aankomende editie belooft een unieke gelegenheid te worden voor professionals om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en de nieuwste ontwikkelingen in de maakindustrie te ontdekken”, zegt Ricardo Vivas.


ESEF Maakindustrie

De TechniShow vindt gelijktijdig plaats met de ESEF Maakindustrie, waar de toeleveranciers staan. Hierdoor krijgt de bezoeker de kans om de nieuwste technologische maakoplossingen te zien tegelijkertijd met de toeleveranciers voor het out-sourcen van productie. “ESEF Maakindustrie is het podium waar bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en overheid elkaar treffen voor demonstraties, innovaties en netwerkmomenten. Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om beide vakbeurzen te bezoeken om zo tot een perfecte combinatie van ‘make and buy’ oplossingen te komen”, besluit Ricardo Vivas.

Technishow en ESEF Maakindustrie vinden van 12 tot en met 15 maart 2024 in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Registreren kan hier.

Foto: TechniShow 2024 wordt weer het platform voor de maakindustrie in de Benelux dat het al sinds 1951 is (foto MichielTon.com)

Back to top button