3D printmarkt

Hittech Group start joint venture met 3T-AM

Productie ready-to-assembly onderdelen voor semiconindustrie en andere sectoren

Hittech Group stapt in een joint venture met de Britse AM-dienstverlener 3T Additive Manufacturing. De twee bedrijven willen in een zelfstandig bedrijf ready to assembly AM-onderdelen produceren met laser poederbed printtechnologie.


Nu de vraag naar 3D geprinte onderdelen op gang begint te komen en 3T een hub op het Europese vasteland wil, hebben de beide bedrijven besloten een joint venture op te richten. “3T wil dichterbij de klanten zitten. En wij denken dat we de AM-keten kunnen optimaliseren door de zowel het 3D printen als het nabewerken op één plek te bundelen”, zegt Marco Verloop, COO van Hittech Group over de aanleiding om een joint venture te starten.

Bundelen competenties

Het Britse Additive Manufacturing servicebedrijf is tegenwoordig onderdeel van het Italiaanse Beam-IT. 3T-AM print de componenten die Hittech seriematig produceert voor de hightech modules van klanten. Nabewerken gebeurt zowel bij 3T-AM als bij de vestiging van Hittech in Winterswijk. “Door de kennis van het designen, 3D printen en nabewerken op één plek samen te brengen, denken we AM-componenten sneller te kunnen ontwikkelen. Daarnaast gaan we uitbreiden naar andere markten dan de semicon”, aldus Marco Verloop.

De nieuwe locatie wordt waarschijnlijk in de regio Stuttgart (D) of in Nederland gevestigd. Hierover willen de bedrijven pas in 2024 een beslissing nemen. Marco Verloop: “We gebruiken 2024 om de business verder te ontwikkelen; in 2025 gaan we bouwen.”

Lees het volledige interview met Marco Verloop bij Made-in-Europe

Back to top button