ManufacturersTechnology

XJet investeert 10 miljoen dollar in nieuwe huisvesting

XJet heeft fors geïnvesteerd in nieuwe huisvesting. Meer dan 10 miljoen dollar heeft het nieuwe AM Center in het Rehovot Science Parc gekost. Volgens XJet CEO Hanan Gothait is het wereldwijd het AM centrum met de grootste collectie metaal en keramiek 3D printers.

 

XJet Additive Manufcturing Center versnelt ontwikkeling materialen en applicaties

In het nieuwe Additive Manufacturing Center gaat Xjet zowel nieuwe materialen voor de XJet Carmel AM systemen ontwikkelen als applicaties. De machine van de Israëlische fabrikant is beschikbaar in een uitvoering voor metaal en als keramiek 3D printer. Momenteel zijn zowel roestvaststaal als zirconia leverbaar. Op termijn wil XJet deze materialen kunnen combineren in één print. “Ons doel is om een platform te bouwen dat een veelvoud van metalen en keramiek in één onderdeel kan printen”, zegt Hanan Gothait over de visie van de Israëlische fabrikant.

 

Eind dit jaar eerste machine in het VK

Met de investering in de nieuwe huisvesting zet XJet amper aan jaar na de lancering van de Carmel AM systemen op Formnext 2017 opnieuw een grote stap. Ondertussen werken er meer dan 100 medewerkers. In het Verenigd Koninkrijk is onlangs de eerste distributeur aangetrokken. Tegen eind 2019 denkt XJet de eerste 3D printer naar het VK te kunnen verschepen. Het nieuwe AM Center zal de ontwikkelingen versnellen, verwacht de CEO. XJet gebruikt in de Carmel 3D printer de Nano Particle Jetting technologie, die geschikt is voor zowel metaal als keramiek. Hiermee kan men relatief snel 3D printen en een hoge oppervlaktekwaliteit behalen evenals een hoge nauwkeurigheid.

Bij de opening was onder andere een vertegenwoordiging van Oerlikon. Het Zwitserse concern heeft vorig jaar de eerste machine van XJet gekocht. Deze draait ondertussen bijna een jaar bij Citim, het 3D printbedrijf van Oerlikon.

Meer informatie over XJet en hoe Oerlikon deze denkt in te zetten, kun je lezen in dit achtergrondartikel

FOTO

Hanan Gothait, CEO van XJet, knipt samen met Stephan Oehler, VP van Straumann, het lint door, waarmee de opening van XJet’s Additive Manufacturing Center officieel is.

 

Back to top button