ApplicationsTechnology

3D geprinte hapjes voor koninklijk paar

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima krijgen komende week tijdens hun staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk 3D geprinte hapjes. Chef-kok Jan Smink gaat de hapjes voor het koningspaar en de rest van het gezelschap 3D printen met de printer van byFlow. De hapjes worden tijdens de receptie op de HMS Belfast geserveerd.

 

byFlow 3D print hapjes tijdens staatsbezoek aan het VK

Nina Hoff, CEO van de Eindhovense printerfabrikant byFlow gaat namelijk mee op de handelsmissie die in het kielzog van het staatsbezoek meegaat. byFlow is een van de bedrijven die zich 23 en 24 oktober als voorbeeld van innovatieve Hollandse ondernemingen presenteren in Londen.

 

byFlow

Als een van de innovatieve voedselbedrijven uit Nederland presenteert byFlow het 3D printen van voedsel tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

 

Demonstratie 3D printen van voedsel

Tijdens de tweede dag van het staatsbezoek geeft het Nederlandse koningspaar samen met de graaf en gravin van Wessex een receptie. Hier komen ook vertegenwoordigers van beide overheden naar toe, evenals bedrijven en instituten uit de twee landen die actief zijn op het vlak van innovatie. Nina Hoff van byFlow en Toussaint Jongen, 3D print expert, demonstreren dan het 3D printen van voedsel en gaan in hun toelichting dieper in op de voordelen hiervan. Ook de rol van 3D printen van voedsel in het oplossen van maatschappelijke en ecologische problemen komt dan aan bod.

 

Amuses van chef-kok Jan Smink

Later op de avond trakteren byFlow en chef-kok Jan Smink de gasten op 3D geprinte amuses. Jan Smink is eigenaar van Restaurant Smink, het eerste Nederlandse restaurant waar je 3D geprint voedsel op de menukaart vindt. Willem-Alexander en Maxima kunnen dan, net als de andere gasten, zelf proeven hoe het smaakt. byFlow is een van de weinige bedrijven in de wereld die al 3D voedselprinters in de markt heeft staan. De deelname aan het staatsbezoek en de handelsmissie is een bewijs dat 3D voedselprinten definitief een plek heeft verworven.

 

Back to top button