Technology

Trideus wordt reseller voor HP 300/500 3D printers

Trideus in Ham (B) wordt reseller voor de nieuwe HP Jet Fusion 300 / 500 3D printers. Beide ondernemingen hebben daarover overeenstemming bereikt. “Door het aanbieden van HP Jet Fusion 300 / 500 printers wil Trideus samen met HP bedrijven ondersteunen om succesvol de overgang naar het tijdperk van additive manufacturing te maken”, zegt Jesse Buteneers, CEO van Trideus.

 

Jesse Buteneers: wij voegen praktijkervaring toe aan de HP printtechnologie

Tegelijk met de aankondiging van de nieuwe 3D printers heeft HP aangekondigd ook het resellernetwerk voor deze 3D printers te gaan uitbreiden. Trideus, dat ondertussen meerdere 3D printtechnieken in het portfolio heeft, kan met de nieuwe HP printers het aanbod verder verbreden richting de industrie en andere partijen die functionele prototypes of kleine series in full color of zwart wit willen printen. Zowel de nieuwe 300 als 500 serie is namelijk beschikbaar in een uitvoering waarmee full color kan worden geprint. Trideus voegt aan de HP technologie toe de praktijkervaring en de expertise op AM vlak die het afgelopen jaren heeft opgebouwd.

 

HP jest Fusion

De HP Jet Fusion 300 en 500 printers onderscheiden zich onder andere doordat printunit en processingstation geïntegreerd zijn.

 

Lagere instapdrempel

De nieuwe MJF 300/500 lijn is met name bedoeld voor gebruikers die geen productiemachine zoeken, zoals de bestaande 3D printers van HP eigenlijk zijn. Dit betekent dat de instapdrempel aanzienlijk lager ligt, afhankelijk van de uitvoering. De nieuwe 3D printers zijn wel klaar voor de tweede generatie materialen die HP in de nabije toekomst op de markt gaat brengen, samen met de partners in het ontwikkelprogramma.

Wie de nieuwe HP 300 / 500 printers live wil zien, kan op 13 juni al terecht in Ham waar die dag bij Trideus de HP 3D printing Roadshow in de Benelux neerstrijkt. Meer informatie vind je hier.

 

Back to top button