Applications

Video 3D geprinte prothese koker Hulotech gaat de wereld rond

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.63″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Amper enkele maanden nadat Hulotech met de MJF printer van HP aan de slag is gegaan, toont het 3D printbureau uit Groningen aan in Europa voorop te lopen met het 3D printen van prothese kokers. De ontwikkeling van de prothese kokers gebeurt samen met OIM Orthopedie. HP heeft er een video aan gewijd die de printerfabrikant wereldwijd gaat inzetten om duidelijk te maken hoe de multijet fusion 3D printtechnologie de medische industrie kan veranderen.

 

HP kiest Gronings bedrijf om te laten zien hoe 3D printen patiëntenzorg verbetert

De hoofdrol in de korte video is eigenlijk weggelegd voor Rouzbeh Amini, die al sinds zijn kinderjaren een been mist. Omdat hij weer gewoon wilde lopen, heeft Peter de Groot van OIM Orthopedie een prothese koker ontwikkeld die precies past op de op maat gemaakte stompkoker. De scandata van de patiënt worden gemodelleerd in ontwerpsoftware en dat vormt de file die uiteindelijk in STL formaat naar de HP MJF 4200 van Hulotech printer wordt gestuurd.

 

 

[/et_pb_text][et_pb_video _builder_version=”3.0.63″ src=”https://youtu.be/RdRQAHwH4XQ” image_src=”https://3dprintmagazine.eu/3dprintmagazine.eu/wp-content/uploads/2018/05/HulotechHP.jpg” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.63″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

 

Lichter, beter en sneller

Arjan Huiting, directeur Hulotech, zegt in de video dat de multijet fusion printtechnologie allereerst een lichtere prothese oplevert dan wat men tot nog toe met andere technieken bereikte. Gewicht speelt in deze toepassingen een grote rol. Ook de kwaliteit en snelheid zijn goed. “Vandaag wordt de prothese besteld, morgen kunnen we leveren.” Tot slot merk de patiënt op dat de pasvorm goed is. “Tot nog toe moesten prothesen dikwijls meerdere keren aangepast worden voordat ze echt goed pasten. De prothese van de HP printer zat direct goed.” Dankzij de 3D geprinte kokerprothese is hij veel actiever en kan hij weer lopen.

Hulotech heeft begin dit jaar geïnvesteerd in de HP MJF 4200 3D printer om met name orthopedische producten te gaan printen. Hier kun je het artikel over Hulotech nog eens lezen.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Back to top button