3D print experts

Stratasys CEO stapt op

Ilan Levin, CEO van Stratasys, legt per 1 juni zijn functie neer. Een stap die voor de meesten in de markt als een verrassing komt. Over de reden van het onverwachte vertrek wordt verder niks gemeld. Elchanan (Elan) Jaglom, voorzitter de Raad van Commissarissen, neemt zijn functie tijdelijk waar als de aandeelhouders ermee instemmen.

 

Ilan Levin vertrekt onverwacht, blijft wel aan als adviseur

De mededeling over het vertrek van Ilan Levin als CEO komt onverwacht, daags voordat hij weggaat. Hij was pas twee jaar CEO van Stratasys, dat afgelopen jaar verlies draaide. Dit nam wel af van ruim 86 miljoen dollar in 2016 naar 30,5 miljoen vorig jaar. Hij heeft in totaliteit 15 jaar bij de onderneming gewerkt. Twee jaar geleden volgde hij David Reis op, die lange tijd de onderneming heeft geleid. Levin blijft wel aan als adviseur. De aandeelhouders toonden zich niet blij met deze ontwikkeling. Na de bekendmaking daalde de koers van het aandeel Stratasys meteen met 7,3%.

 

Teleurstellende resultaten

Levin merkte bij de toelichting op de Q1 cijfers van 2018 nog op dat de resultaten teleurstellend waren. De tegenvallende omzet begin dit jaar was volgens hem vooral toe te schrijven aan de Noord Amerikaanse markt die achterblijft, vooral dan wat de klanten betreft die de high end systemen kopen. Hij wees toen wel nog op de vele nieuwe producten die in de pijplijn zitten en waarmee Stratasys komend jaar naar de markt komt.

In de komende editie van 3D print magazine kun je in een uitgebreid achtergrondartikel meer lezen over hoe de 3D printmarkt momenteel opgeschud wordt.

 

Back to top button