Manufacturers

Stratasys J5 MediJet mikt onder andere op ziekenhuizen

3D printer gecertificeerd; materialen kun je steriliseren

Met de Stratasys J5 MediJet brengt de 3D printerfabrikant een machine op de markt specifiek ontwikkeld voor medische toepassingen, waaronder direct 3D printen in ziekenhuizen. De multimateriaal 3D printer is gecertificeerd met 510K-goedgekeurde softwarepakketten om medisch beeldformaten om te zetten naar STL modellen voor klinisch diagnostisch gebruik.

Bovendien kun je met de nieuwe 3D printer biocompatibele materialen printen die gecertificeerd zijn voor beperkt contact met weefsel en bot, en permanent contact met intacte huid (ISO 10993) en voor ademgaswegen in toepassingen voor de gezondheidszorg (ISO 18562). MediJet modellen kunnen ook worden gesteriliseerd met stoom, Gamma- en EtO-methoden.

Multimaterialen printer met roterende bouwplaat voor 30% kortere printtijden

Ziekenhuizen en toeleveranciers

Osnat Philipp, Healthcare Vice President bij Stratasys, ziet de J5 MediJet als een 3D printer voor kleine en middelgrote ziekenhuizen die medische hulpmiddelen zelf willen gaan 3D printen. “Voor kleine tot middelgrote ziekenhuizen maken we de toegang tot modellen en chirurgische mallen mogelijk met een medische specifieke 3D printer die kantoorvriendelijk en betaalbaar is. Omdat sterilisatie eenvoudig is, kun je de modellen direct meenemen naar de operatiekamer.” Medische toeleveranciers kunnen met de J5 MediJet sneller innoveren door benchmarktests van medische hulpmiddelen te doen.

Roterend bouwplatform, vaste printkop

De J5 MediJet is de nieuwste 3D printer uit de J-reeks die Stratasys introduceert. Eerder al kwam er een speciale versie voor de dentale industrie. Net als die beschikt de nieuwe J5 MediJet over het gepatenteerde roterend bouwplatform met een vaste printkop. Hierdoor is de printer tot 30% sneller, terwijl de machine compact blijft. Daarmee is de printer ook geschikt voor laboratoria. De J5 MediJet kan meerdere materialen in één product printen evenals kleur.  De machine is geschikt voor DraftWhite materiaal, bedoeld voor betaalbare producten uit één materiaal.

De J5 MediJet is direct beschikbaar. In de Benelux bij Seido-Systems.

Back to top button