Top story

Netwerken op Rapid.Tech 3D, maar vooral kennis opdoen

AM-beurs in Erfurt gaat ook dit jaar enkel digitaal door

Rapid.Tech 3D 2021 gaat alsnog alleen door als een puur digitaal event. Het conferentieprogramma op 22 en 23 juni is er niet minder om. En het digitaal platform van Rapid geeft deelnemers de kans niet alleen met exposanten te netwerken, ook met andere bezoekers. Zelfs speeddaten op basis van je profiel wordt aangeboden.

Het versoepelen van de coronamaatregelen komt voor Rapid.Tech 3D net te laat. Het event in Erfurt gaat enkel als digitaal evenement door. De presentaties in het uitgebreide conferentieprogramma worden echter live gegeven. Dat geeft ruimte voor discussie met de deelnemers achteraf. Elke deelnemer krijgt een digitale businesscard. In feite is deze het paspoort waarmee matches met andere bezoekers gemaakt kunnen worden.

Aan het eind van de eerste dag van het virtuele evenement worden de winnaars van 3D Pioneers Challenge bekend gemaakt.

Online speeddaten

De Chat Roulette functie zorgt voor een soort online speed daten. Deelnemers die deze functie activeren, kunnen in een soort speeddate sessie met telkens andere deelnemers korte videogesprekken voeren. Op deze manier kun je nieuwe contacten leggen en raakvlakken verkennen. Na een bepaalde tijd worden deelnemers automatisch doorverbonden met de volgende deelnemer.

Programma

Het zwaartepunt van het event in Erfurt blijft, zoals altijd, de conferenties. Tijdens de eerste dag, 22 juni, staan 5 thema’s op de agenda. Dit zijn het Forum Automotive & Mobility; Forum News from AM, Forum Tool, Model & Mould Making; Forum Fraunhofer Field Additive Manufacturing en Forum Science. De keynotelezing voor alle fora wordt gegeven door Ralf Anderhofstadt en Janis Kreutz, verantwoordelijk voor additive manufacturing bij Daimler Truck en EvoBus (dat 3D printen inzet voor de spare parts voorziening). Ralf Anderhofdstadt doet eind van de middag ook mee aan de paneldiscussie over AM en sustainability. Aan het eind van de dag worden de winnaars bekend gemaakt van de 3D Pioneers Challenge.

Uitdagingen in  de luchtvaartindustrie

Ook de tweede dag van Rapid.Tech 3D staan opnieuw 5 thema’s op de agenda: Forum Aviation, Forum Software, Processes & Design; Forum AM Science II, Forum Medical Dental & Orthopaedic Technology en het Forum AM in Construction Engineering & Architecture. De keynotelezing komt deze dag van Volker Thum van het Duitse verbond voor Lucht- en ruimtevaart. Deze sector is ideaal voor onderdelen die topologisch geoptimaliseerd zijn en vervaardigd worden door middel van 3D-printingprocessen. Al meer dan 10 jaar worden onderdelen omgezet van conventioneel ontwerp en fabricage naar additieve processen. De resultaten zijn duidelijk: onderdelen worden lichter, kleiner en kunnen zelfs meer functies integreren. Toch gaat de implementatie van AM langzaam. “Voor 3D-printing staan we helaas nog aan het begin en daarom investeren we veel tijd en energie in proceskwalificaties”, aldus Volker Thum. Tijdens Rapid.Tech3D gaat hij dieper in op de uitdagingen voor AM in de lucht- en ruimtevaart. Tickets voor het online event kun je hier bestellen

Back to top button