3D print experts

Additive Industries trekt VDL manager Jan-Cees Santema aan

Additive Industries zet deze week de deuren van de nieuwe locatie open. In het kader van de Dutch Technology Week kunnen bezoekers op 9 juni niet alleen de MetalFab1 live aan het werk zien. Ze ontmoeten er ook het team achter de 3D metaalprinterfabrikant. En dat team is weer uitgebreid: Jan-Cees Santema, afkomstig van VDL, komt het team versterken en is verantwoordelijk voor de verkopen in Europa.

 

Open huis in kader van Dutch Technology Week

De laatste maanden is het rustig geweest met de nieuwsstroom van Additive Industries. In april is de onderneming verhuisd naar de nieuwe locatie in Eindhoven. Op Strijp T heeft Additive Industries een voormalig fabrieksgebouw van Philips betrokken. Hierdoor zijn alle afdelingen weer samen. Wie dat wil zien, kan 9 juni van 11 – 16.00 uur in Eindhoven een kijkje gaan nemen.

 

Ex-VDL topman wordt bij Additive Industries verantwoordelijk voor Europese verkopen

Additive Industries groeit ondanks de verhuizing gestaag door en breidt het team opnieuw uit, dit keer met Jan-Cees Santema. Hij is sinds vrijdag verantwoordelijk voor de Europese verkopen. Afgelopen week kondigde de fabrikant op dit continent nog een nieuwe agent aan voor de Spaanse markt, waar nogal wat activiteiten op 3D metaalprinten in ontwikkeling zijn. Santema komt van VDL, waar hij sinds 2001 heeft gewerkt. Binnen VDL Group is hij verantwoordelijk geweest voor de automotive industrie. Als directeur VDL Bus Chassis is hij vooral bezig geweest met de overgang van de conventionele dieselmotor naar volledig elektrische aandrijflijnen voor bedrijfsvoertuigen.

 

Automotive industrie

Additive Industries wil met hem natuurlijk vooral zijn kennis en contacten in de automotive industrie in huis halen. Die heeft hij ook opgedaan in zijn eerdere functie als directeur VDL Steelweld, dat grote projecten voor de autofabrikanten realiseert. In deze industrietak lijkt immers een begin te worden gemaakt met de toepassing van 3D metaalprinten als productietechniek voor seriemodellen. Overigens heeft het bedrijf nog altijd 22 vacatures opstaan op dit moment. Het team is dus nog niet compleet.

 

Deze week neemt Additive Industries ook deel aan Rapid.Tech in Erfurt. Daar gaat het niet alleen om 3D printen in de automobielindustrie, maar ook in sectoren als de lucht- en ruimtevaart en de medische industrie.

 

Back to top button