Technology

Raylase ontwikkelt nieuwe scanners voor metaalprinters

Raylase presenteert op de Laserbeurs in München een nieuw type axiale scanner voor 3D metaalprinters. Met de Axialscan Fiber-20 en Fiber-30 kan volgens de fabrikant de productiviteit van een poederbedmachine verviervoudigd worden op het volledige bouwvlak.

Raylase is een Duitse toeleverancier aan de laserindustrie, gespecialiseerd in de productie van precisiecomponenten voor het afbuigen en moduleren van laserstralen. Met de nieuwe producten die op Laser World of Photonics in München voor het eerst worden gepresenteerd, wil het bedrijf de positie in de markt voor 3D metaalprinters versterken.

Productiviteit factor vier beter

De Axialscan Fiber-20 en Fiber-30 zijn zo ontworpen dat de efficiency verviervoudigd wordt. Daarnaast zijn de units zo gebouwd dat de fabrikanten van 3D metaalprinters ze gemakkelijk in hun machines kunnen integreren. Onderdeel van het systeem is eveneens een monitoring oplossing, om het smelten van de metaalpoeders gedurende het volledig printproces te bewaken. De Axialscan Fiber-30 kan ook gebruikt worden voor laserlasinstallaties met een vermogen van meerdere kilowatts.

Dynamische spotgrootte

Tot nog toe bedient Raylase deze markt met de Raylase AM-module Next Gen. Deze kunnen met maximaal 4 units in één machine worden ingebouwd. Deze module heeft een bereik van 600 bij 600 mm. Hoewel het Duitse bedrijf al langere tijd actief is in de AM-industrie, richt het zich sinds enige tijd nadrukkelijker op de toepassing 3D metaalprinten. Raylase wil met name het slm-proces industrialiseren, omdat de bestaande systemen op dat vlak tekortkomingen vertonen. In een whitepaper dat vorig jaar op Formnext werd gepresenteerd, schrijft de fabrikant dat de spiegels om de laserstraal af te buigen een van de kritische componenten. Het Raylase systeem onderscheidt zich door de kleine spotgrootte voor een dynamisch hatching proces. Raylase slaagt erin om de lijnen met een nauwkeurigheid van beter dan 5 micrometer ten opzichte van elkaar te positioneren. De AM-module kan de spotgrootte tijdens het printproces aanpassen.

Raylase viert op de Laserbeurs het 20-jarig bestaan. Laser World of Photonics vindt van 24 tot en met 27 juni plaats in München.

Back to top button