3D printmarktpostprocessing

Innovatiefonds Noord-Holland investeert in AM-Flow

Het innovatiefonds Noord-Holland investeert in AM-Flow. Het fonds leent € 300.000 aan de Amsterdamse start-up in de vorm van een converteerbare lening. Met het geld kan AM-Flow de product identificatie technologie doorontwikkelen.

AM-Flow gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om producten te herkennen en heeft op basis hiervan een sorteerunit gebouwd voor 3D printproductielijnen. Het automatiseert hiermee het gehele 3D print proces. Om de technologie door te ontwikkelen als vervolgstap in het creëren van een AM-productielijn, zocht het Amsterdamse bedrijf kapitaal.

Financiering stelt AM-Flow in staat volgende stap te zetten

Stefan Rink (links) samen met Wouter Keij van het Innovatiefonds Noord-Holland.

Serieproductie met 3D printen alleen mogelijk met digitale workflo

Bas van Berkestijn (Borges3D, initiatiefnemer voor AM-Flow): “De financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland stelt ons in staat om onze technologie verder te ontwikkelen en optimaal in te passen in de 3D printing processen van onze beoogde klanten en hun groeistrategieën.” Volgens Stefan Rink van AM-Flow komt de oplossing precies op het juiste moment omdat de AM-industrie nu begint te concurreren op prijs met massaproductie. “Dat is alleen mogelijk met een volledig digitale workflow. Het ontwerp is digitaal, het 3D printen gebeurt digitaal maar post-processing is nog steeds volledig manueel. De AM-flow technologie biedt deze end-to-end industrialisatie.”

Voorziet in behoefte nu AM industrialiseert

Naast het Innovatiefonds Noord-Holland investeren ook andere partijen in AM-Flow. Daarover worden verder geen details bekend gemaakt. Voor Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland, is dat wel een extra bevestiging. “In de industrie wordt 3D printen steeds belangrijker en doet industrialisatie zijn intrede. Dit vraagt om oplossingen die specifiek zijn voor 3D print productieprocessen. De oplossing van AM-Flow adresseert deze behoefte in de markt.”


Back to top button