3D print experts

Pieter Machtelinckx stapt over naar Massivit

Na vijf jaar is Pieter Machtelinckx overgestapt van Flam3D naar Massivit. Hij wordt bij de 3D printerfabrikant verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten in EMEA.


Massivit is bezig een Europese organisatie uit te bouwen, nu de Israëlische fabrikant van Gel Dispensing Printing 3D printers twee nieuwe machines naar de markt brengt, waarmee men duidelijk op industriële toepassingen mikt. Om een sterkere positie in Europa op te bouwen en dichterbij klanten te staan, wordt een Europees team samengesteld.

Pieter Machtelinckx is de voorbije jaren mee verantwoordelijk geweest voor de communicatie van Flam3D, die in deze periode qua ledental sterk is gegroeid. Nu zet hij de volgende stap in zijn loopbaan in de 3D printindustrie door in dienst te treden bij de Europese tak van Massivit.

Twee nieuwe 3D printers voor industriële toepassingen

Deze opereert vanuit Melsbroek in België. Massivit heeft hier een Europees democentrum ingericht. Een van de nieuwe 3D printers is de Massivit 5000, die uitgerust is met twee printkoppen en twee verschillende materialen kan 3D printen. De tweede nieuwe machine is de Massivit 10000. Deze is bedoeld voor de industriële composietverwerkende industrie voor het printen van vormen en mallen.

Forse groei aantal verkochte 3D printers

De voorlopige resultaten over de eerste negen maanden van dit jaar tonen een groei van de omzet met 79 procent. Tussen januari en eind september heeft het Massivit 14 van de bestaande modellen verkocht, vergeleken met 8 in dezelfde periode vorig jaar. De omzet komt uit op zo’n US$ 5,37 miljoen. Eind september had Massivit al 12 bestellingen genoteerd voor de nieuwe Massivit 10000, die in de tweede helft van 2022 op de markt komt. Ook vanuit de maritieme sector wordt er interesse getoond.
In 3D Print magazine van december kun je meer lezen over deze nieuwe technologie van Massivit.

Back to top button