3D printmarkt

NextStep3D doet activiteiten over aan Multi-3Dprint

NextStep3D heeft de 3D printactiviteiten ondergebracht bij Multi-3Dprint. Hierdoor kan het Haarlemse 3D printbedrijf zich mede gaan richten op het hogere segment van de markt in de Benelux. Of het dealerschap van Prodways en Roboze mee overgaan, is momenteel nog niet duidelijk. Atum3D is wel mee overgegaan.


Multi-3Dprint in Haarlem biedt klanten een complete oplossing op het gebied van 3D printen, consultancy, installatie, training en onderhoud. Al meer dan vijf jaar richt Dick Potharst zich hiermee met name op scholen en maakbedrijven. NextStep3D is juist actief in het midden- en hogere segment bij bedrijven in productie, engineering en bij universiteiten en in de medische branche.

Dick Potharst (links) van Multi-3Dprint en Bas Beltman (NextStep3D)

Markten vullen elkaar aan

“De markten waarin we actief zijn, sluiten goed op elkaar aan”, zegt Bas Beltman van NextStep3D. Hij en Dick Potharts werken al langer samen bij bepaalde klantvragen. De cultuur van beide bedrijven sluit eveneens op elkaar aan. De overname van de activiteiten van NextSTep3D biedt het Haarlemse bedrijf de mogelijkheid om op te schalen als klanten daarom vragen en effectiever in te spelen op snel veranderende digitale wereld. Multi-3Dprint is partner van merken als BigRep, Zortrax en Ultimaker. Daar voegt het nu Atum3D uit het portfolio van NextStep3D. Of de dealerschappen voor de industriële 3D printers van Prodways en Roboze mee overgaan, is nog niet bekend, laat Bas Beltman desgevraagd weten. “Dat is nu nog niet duidelijk.”

Gevestigd in MAAK Haarlem

Multi-3Dprint is in Haarlen gevestigd in MAAK, het centrum waar bedrijven, onderwijs en kennisinstellingen samen innovaties versnellen. ”Ideeën en concepten komen hier direct tot leven en worden uitgewerkt tot prototypes, pilots en eindproducten. Dit past ook goed waar wij voor staan”, besluit Bas Beltman.

Foto: Multi-3Dprint vertegenwoordigt onder andere BigRep dat groot formaat FFF printers bouwt.

Back to top button