3D printmarktManufacturers

NextStep3D distributeur atum3D

NextStep3D is een exclusieve overeenkomst aangegaan met atum3D, de enige Nederlandse fabrikant van DLP (Digital Light Processing) 3D print machines. Atum3D brengt de gehele verkoop en service activiteiten onder bij NextStep3D.

 

Hiermee kan het team van Bas Beltman bedrijven die een 3D printoplossing zoeken voor R&D-werk en kleine series een alternatieve DLP-printer aanbieden, naast de bestaande systemen die meer gericht zijn op productiewerk. De samenwerking met NextStep3D past in de professionaliseringsslag die de Nederlandse printerfabrikant momenteel doormaakt.

 

Nederlandse printerfabrikant maakt professionaliseringsslag

 

Atum3D, opgericht door Tristram Budel, heeft in enkele jaren tijd vanuit Tilburg de onderkant van de markt voor DLP-printtechnologie open gebroken. Tegelijk zijn Tristram en zijn team volop door blijven gaan met de ontwikkeling van deze technologie waarmee vloeibare polymeren uitgehard worden tot 3D modellen. Op de AM Europe 2016 werd afgelopen week de nieuwste versie van de 3D printer gelanceerd. Deze maakt gebruik van LED voor het belichten van het vloeibaar polymeer. Organisatorisch maakt de Nederlandse printerfabrikant eveneens een flinke slag.

 

nextstep3d
Van links naar rechts Ramon Tetteroo (atum3D), Tristram Budel (oprichter van atum3D), Melanie Hubers (atum3D), Bas Beltman en Marc den Held (beiden NextStep3D).

 

Productie naar VDL Apparatenbouw

Binnenkort verhuist het bedrijf naar Waddinxveen, waar een groter pand wordt betrokken. Hier vindt vooral R&D plaats, evenals de bedrijfsorganisatorische processen. Melanie Hubers is aangetrokken als interim directeur om de Nederlandse fabrikant door de volgende fase te leiden. De productie van de printers wordt sinds kort uitbesteed aan VDL Apparatenbouw. De engineers van deze Nederlandse machinebouwer hebben samen met het atum3D team nog een engineeringsslag gemaakt, waardoor de machine ook qua uitstraling, bedieningsgemak en constructie naar een hoger peil is gebracht. De printer blijft een product van Nederlandse bodem, omdat ook andere toeleveranciers erbij betrokken zijn. In deze professionaliseringsslag past eveneens de samenwerking met NextStep3D.

 

Lagere instapdrempel voor het MKB

Bas Beltman, directeur NextStep3D: “De focus ligt de komende tijd op de thuismarkt en de landen om ons heen, vervolgens breiden we in het najaar de verkoop en service activiteiten verder uit via ons bestaande netwerk. Voor deze Nederlandse printer zijn er zeker meer mogelijkheden in de industrie dan tot nog toe wordt aangenomen.” Beltman ziet namelijk dat niet alle bedrijven meteen de stap kunnen zetten naar de grotere en duurdere productiesystemen. “Voor dergelijke investeringen maken we samen een business case en kijken we uiteraard ook naar de financiële mogelijkheden.” Veel bedrijven kunnen echter wel degelijk al innovaties versnellen en met 3D printtechnologie doorlooptijden verkorten met de compactere DLP-printers van atum3D. De instapdrempel hiervoor ligt vele malen lager. Bas Beltman: “Atum3D kent net als de fabrikant van onze productiemachines een open materiaal strategie waarbij alle hoogwaardige materialen toegepast kunnen worden. Hierdoor blijft de investering ook voor de toekomst waardevol. Met name de hoge nauwkeurigheid waarmee de printer van Nederlands fabrikaat werkt, maakt de atum3D geschikt voor vele toepassingen.

Lees hier een uitgebreid artikel over atum3D dat eerder in 3D Print magazine verscheen

 

Back to top button