3D printmarktManufacturers

Van Berlo redesigned Atum3D DLP Station 4

Atum3D is dit jaar een van de Nederlandse exposanten op Formnext in Frankfurt. De fabrikant van DLP 3D printers toont er de DLP Station 4. De 3D printer die gebaseerd is op digital light processing is geredesigned door studio Van Berlo. De productie gebeurt door VDL.

 

Guy Nyssen, sinds deze maand bij Atum3D in dienst als channel manager, bestempelt de Atum,3D DLP Station 4 als een state of the art productiemachine. De 3D printer is dankzij de modulaire opbouw makkelijk aan te passen aan de eisen van zowel degene die prototypes print als aan de eisen voor serieproductie. De 3D printer is zowel voor R&D, prototypebouw als voor series tot enkele duizenden stuks geschikt. Van 1 tot 10.000 stuks. “Met de vereiste toleranties en afwerking, maar zonder de doorlooptijd die we gewend zijn. En zonder de inflexibiliteit om niet meteen te kunnen reageren op kleine wijzigingen in het ontwerp.” Maar bovenal biedt de nieuwe 3D printer van Nederlandse bodem de mogelijkheid om kunststof producten in grotere aantallen te produceren zonder eerst te moeten investeren in matrijzen.

 

Introductie industriële DLP printer voor internationale markt op Formnext

 

Bij de Nederlandse 3D printerfabrikant ziet men de nieuwe machine als een kosten effectief alternatief voor bepaalde spuitgiettoepassingen. Toepassingen zijn er in zowel consumentenproducten, de automobielindustrie, aerospace en speelgoedindustrie. De nieuwe materialen die Atum3D voor de 3D printer heeft ontwikkeld hebben vergelijkbare eigenschappen als ABS en PU. De printer zelf laat toe een modulair en schaalbaar productiesysteem op te bouwen, zodat ook serieproductie uit de 3D printer kan komen. De printer heeft een geïntegreerd UV station voor het uitharden van de geprinte producten.

 

Wereldwijde afzetmarkten

Atum3D heeft de printer laten redesignen door studio Van Berlo.  Dit industrieel designbureau heeft eerder al het design van de Metalfab1 van Additive Industries ontworpen. Bij Atum3D pakt Van Berlo uit met een combinatie van industriële look and feel, robuustheid en modulaire opbouw. De keuze om de Station 4 op Formnext te presenteren illustreert de internationale ambities van de Nederlandse prinerfabrikant. Guy Nyssen: “Naast de kans om potentiële klanten te ontmoeten, is ons doel vooral onze industriële distributiepartners te ontmoeten, zodat we in staat zijn klanten over heel de wereld te bedienen.”

Formnext duurt van 15 tot en met 18 november in de Messe Frankfurt. In de Benelux is NextStep3D de distributiepartner van Atum3D en verzorgt zowel de verkoop als service.

 

Back to top button