3D printmarktManufacturers

Atum3D slaat vleugels uit naar Noord Europa

De Nederlandse 3D printerfabrikant atum3D slaat de vleugels uit. De fabrikant sluit een samenwerkingsovereenkomst met 3D Center. Het Zweedse bedrijf gaat atum3D vertegenwoordigen in zowel de Scandinavische landen als de Baltische staten en Polen.

 

Samenwerking met 3D Center opent Scandinavische en Baltische markten

De Nederlandse fabrikant van DLP printers atum3D heeft vorig jaar een behoorlijke professionaliseringsslag gemaakt. Toen werd ook de strategische keuze gemaakt om sterker in het buitenland aanwezig te willen zijn. Dat krijgt nu gestalte met de samenwerking met 3D Center in Zweden. Casper Rosén, sales manager bij 3D Center, ziet volop kansen voor de DLP printer van Nederlandse bodem. “Atum3D biedt state-of-the-art industriele DLP printers die een nauwkeurigheid halen die in het midden prijssegement voorheen ondenkbaar waren.” Volgens hem komt de digital light printtechnologie hiermee binnen handbereik van zowel productie afdelingen maar ook dentale laboratoria. “Eigenlijk binnen handbereik van bijna iedereen.”

Heel Noord Europa

3D Center gaat de atum3D printers vermarkten in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Ijsland, Finland, Estland, Letland, Litouwen en Polen. Hiermee legt het Nederlandse team meteen een flinke basis onder de expansie in Noord Europa en enkele Oost Europese landen. 3D Center is in Noord Europa de grootste reseller van 3D printers. Het bedrijf heeft een goede positie in voor atum3D belangrijke industriesegmenten, zoals automotive, juwelindustrie, dentale sector. 3D Center heeft een breed portfolio van high end 3D printtechnieken. Naast de verkoop gaat het bedrijf ook ondersteuning, training en service op locatie bieden. Voor atum3D is dit een belangrijke voorwaarde, aldus Guy Nyssen, channel manager bij de printerfabrikant. Want ondersteuning is een voorwaarde voor klanten om de voordelen van 3D printen snel maximaal te leren benutten.

 

Nieuwe (biocompatibele) materialen

Casper Rosén ziet met de komst van de betaalbare DLP printtechnologie en nieuwe materialen (atum3D is een open systeem, geschikt voor alle resins) de toepassingsmogelijkheden snel toenemen. “Nieuwe en betere machines en kunststoffen die de eigenschappen van traditionele kunststoffen evenaren, openen nieuwe kansen. Ook biocompatibele materialen scheppen nieuwe mogelijkheden.” De betaalbaarheid van deze printtechnologie zorgt er volgens Guy Nyssen voor dat investeren in matrijzen niet langer nodig is. Kleinere veranderingen in het design zijn niet langer een bezwaar voor korte doorlooptijden.

Wie de atum3D printers in de Benelux van dichtbij wil zien, kan binnenkort op RapidPro in Veldhoven terecht. Atum3D is daar aanwezig op de stand van NextStep3D.

Back to top button