Applications

Kanfit bètatester Massivit 10000 printer voor composietverwerking

Defensietoeleverancier gaat mallen voor composietverwerking 3D printen

Het Israëlisch defensiebedrijf Kanfit gaat de Massivit 10000 3D printer inzetten voor de productie van mallen voor de composietverwerking. Het wordt hiermee bètaklant. De nieuwe 3D printer van Massivit is de eerste van een nieuwe generatie, waarmee de fabrikant een nieuwe markt betreedt.


Defensie en luchtvaart zijn slechts enkele van de markten waar Kanfit actief in is. Het produceert onder meer onderdelen en samenstellingen voor grote spelers in de Israëlische luchtvaart- en defensie-industrie. Sachar Fine, Executive Vice President Business Development, Marketing en Sales bij Kanfit zie in de Massivit 3D printer een middel om productieprocessen te verbeteren. “Wij zien een significant potentieel in de Massivit 10000 printe. Deze stelt ons in staat stelt om productieprocessen te stroomlijnen de productietijd aanzienlijk te verkorten en de kosten aanzienlijk te verlagen.”

3D printen van grote gereedschappen voor composietverwerking

Met de nieuwe generatie 3D printers slaat Massivit nieuwe wegen in. De Massivit 10000 is gebaseerd op wat de fabrikant zelf de cast in motion technologie noemt. Allereerst 3D print de machine met de Gel Dispensing Technology (GDP) de vorm die men nodig heeft. Hierover heen print de tweede dispensingkop gelijktijdig een 2K expoxyhars. Deze tweede laag zorgt voor de mechanische sterkte, chemische resistentie en de lange levensduur van het gereedschap. Door het eerste materiaal in water op te lossen, ontstaat het gereedschap voor het verwerken van zowel glas- als koolstofvezel versterkte kunststoffen.

Massivit noteert al 12 bestellingen

Massivit en Kanfit gaan een strategische samenwerking aan. Officieel gaat het namelijk om een machine uit voorserie reeks, een bètaserie. De officiële lancering van de Massivit 10000 staat voor 2022 op de planning. De Israëlische fabrikant heeft inmiddels wel 12 orders voor de nieuwe machine ontvangen. Deze zullen in de tweede helft van 2022 worden geleverd. Kanfit krijgt de nieuwe 3D printer direct “We zijn blij met dit contract en de strategische samenwerking met Kanfit, een van de belangrijkste defensiefabrikanten in Israël. Deze overeenkomst is een gedenkwaardige mijlpaal in het bereiken van Massivit’s doelen en bedrijfsstrategie”, zo reageert Erez Zimerman, CEO van Massivit.

Massivit 10000

Foto: Massivit CEO Erez Zimerma en Sachar Fine van Kanfit bezegelen de samenwerking en de aankoop van de Massivit 10000 door de defensietoeleverancier.

Back to top button