3D print experts

Ian C. Howe nieuwe CEO van Additive Industries

Additive Industries heeft Ian C. Howe benoemd tot CEO. Tegelijkertijd haalt de Nederlandse fabrikant van 3D metaalprinters Carlien Siebelt binnen als nieuwe CFO. Beiden moeten de Eindhovense onderneming door de volgende groeifase heen loodsen.


Ian C. Howe komt van Oerlikon Surface Solutions. Daar is hij Head of Business Line. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en implementeren van groeistrategieën in hightech bedrijven. Hij heeft bij meerdere internationale bedrijven in verschillende markten gewerkt, waaronder Högenäs in Zweden en GKN Group in het Verenigd Koninkrijk. Twee bedrijven die zelf ook actief met additive manufacturing bezig zijn. Volgens Ian Howe loopt Additive Industries mee voorop in de ontwikkeling van additive manufacturing met “best-in-class” productiviteitsniveaus van de MetalFab 1 printer.

Ian Howe
Ian C. Howe, de nieuwe CEO van Additive Industries.

Highlands Beheer investeerde al € 55 miljoen

De nieuwe CFO Carlien Siebelt brengt ervaring in verschillende financiële functies mee, onder andere bij de Big Four accountancyfirma’s en recent bij Energyst CAT Rental Power. Bij dit bedrijf heeft ze in verschillende leidinggevende posities gewerkt, waaronder Group Controller en CFO. In een toelichting noemt zij met name de sterke rugdekking die Additive Industries krijgt van Highlands Beheer, het investeringsfonds van de familie Wintermans. Dat heeft ondertussen €55 miljoen in Additive Industries geïnvesteerd. “Dit onderstreept de sterke inzet om Additive Industries tot een succes te maken.”

Carlien Siebelt, CFO.

2021 wordt omslagpunt

De Eindhovense fabrikant heeft sinds het afgelopen voorjaar naar een nieuw topmanagement gezocht. In eerste instantie heeft Mark Vaes, CTO, de rol van CEO erbij genomen. Later is Jonas Wintermans, die destijds samen met Daan Kersten Additive Industries heeft opgericht, die taken tijdelijk overgenomen. “Vooruitkijkend wordt 2021 een ander belangrijk keerpunt voor ons bedrijf met het versnellen van onze groeiplannen”, zegt Wintermans nu. Tegelijkertijd blijft Additive Industries werken aan de verdere ontwikkeling van de technologie.  

Back to top button