ApplicationsMaterials

Eerste 3D snoep printer Magic Candy Factory in de Benelux

Sinds deze week kunnen ook Nederlandse consumenten hun eigen snoep 3D printen. Food Innovations in Zaandam haalt Katjes Magic Candy Factory naar de Benelux. Dit is een FDM printer, geschikt om met natuurlijke veganistische ingrediënten verschillende vormen te printen. Gebruikers kunnen zelfs hun eigen Sweet Selfie ontwerpen, uploaden en een paar minuten later 3D printen.

 

Food Innovations introduceert Katjes Magic Candy Factory

Food printing: een onderwerp dat wereldwijd de nodige aandacht krijgt en waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden. Een innovatieve technologie die aansluit bij Food Innovations in Zaandam. Drie ondernemers (Robert Ranzijn, Mike Philips en Jesper Stam) hebben deze food(-tech) Business Development & Sales Accelerator opgericht. Hun missie: een positieve impact realiseren in de wereldwijde voedsel en klimaatuitdagingen. Het team van Food Innovations zoekt wereldwijd naar revolutionaire innovaties om deze daarna op de Nederlandse Europese markt te lanceren. De Katjes Magic Candy Factory is daar een goed voorbeeld van.

 

Een aantal voorbeelden van 3D geprint snoep (Foto Katjes Magic Candy Factory)

Veganistische ingrediënten

Katjes Magic Candy Factory heeft een FDM 3D printproces voor voedsel ontwikkeld. Als materiaal gebruikt men een speciaal mengsel van natuurlijke, veganistische ingrediënten. Deze zijn volledig natuurlijk, veganistisch en gluten en lactosevrij. Dus iedereen kan van de gummies genieten. De 3D printer wordt samen met Printrbot in de VS gebouwd, waar de printer FDA goedkeuring heeft gekregen.

 

Sweet Selfie: foto’s omzetten naar G codes

Wat deze 3D printer eveneens bijzonder maakt is de plug & play design software. Met een app kunnen consumenten hun eigen designs ontwerpen en printen. Daarbij gebruiken ze een van de meer dan 100 voorgeprogrammeerde vormen. Deze verrijken ze met bijvoorbeeld een selfie of logo. De 3D modelleersoftware vertaalt het 3D model naar de G-codes voor de printer. Als extra feature stuurt de Magic Candy Factory applicatie een timelapse video van de ‘sweet selfie’ print naar het e-mailadres van de maker. Die kan het printproces dan nog eens delen met vrienden en familie kan delen.

 

Businessmodel

De initiatiefnemers van de Nederlandse Magic Candy Shop bieden de magische 3D printer aan voor evenementen (verhuur) maar ook als lease. Met deze laatste mogelijkheid mikken ze onder andere op horeca en retail.

 

Back to top button