Materials

Domo Chemicals en RPD gaan applicaties ontwikkelen voor PA6

Polyamide-producent Domo Chemicals is een strategisch partnerschap aangegaan met Rapid Product Development in Oostenrijk. Gezamenlijk gaan ze functionele applicaties ontwikkelen voor de Sinterline PA6 poeders voor SLS technologie. Deze zullen in grotere volumes geprint worden. Het Sinterline PA 6 moet de kloof tussen 3D printen en spuitgieten overbruggen.


Domo Chemicals brengt met Sinterline PA6 een poeder op de markt dat volgens de producent de prestaties van de traditionele PA 12 poeders voor SLS-printtechnologie overtreft. Het materiaal is zowel in ongevulde als glasgevulde varianten beschikbaar. Onlangs heeft Domo nog een PA6 aan het assortiment toegevoegd om te voldoen aan de eisen van functionele slijt- en wrijvingscomponenten. De samenwerking bundelt de knowhow van RPD op het gebied van applicatieontwikkeling en SLS-procestechnologie met de component ontwerpmogelijkheden van HUB by Sinterline, de unieke set SLS-diensten van Domo, van materiaalkeuze tot strenge fysieke onderdeeltesten.

Volledig functionele 3D geprinte componenten voor automotive en andere veeleisende markten

Dezelfde basis als spuitgietproducten

“Sinterline stelt ons in staat om gebruik te maken van dezelfde polymeerbasis die in veel bestaande spuitgiettoepassingen zo succesvol is gebleken”, zegt Wolfgang Kraschitzer, General Manager en Plastics Processing Leader bij RPD. Door de bundeling van de expertises ziet hij kansen om zelfs belaste auto-onderdelen in PA6 te printen. De onderdelen voldoen aan de volledig functionele kwaliteitsstandaarden. Ook Dominique Giannotta, Sinterline Program Leader bij DOMO Chemicals, ziet dankzij de samenwerking mogelijkheden ontstaan voor de automobielsector en andere sectoren om de 3 printtechnologie in te zetten voor grotere volumes naast prototyping.

Domo PA 6
In het 3D print competence center van RPD gebruikt men de SLS 3D printers van het Duitse LSS.

Digitale simulatie op basis van Digimat

RPD en LSS hebben in 2017 hun krachten gebundeld en DISTech opgericht. De bedrijven zijn gevestigd in Oostenrijk en Duitsland en exploiteren gezamenlijk een state-of-the-art 3D printing Competence Center. RPD fungeert als productie-expert, LSS als specialist in service / support / upgrade en productie van high-end industriële SLS-printers, en DISTech in R&D en training supervisor in alle zaken van 3D printen. Domo’s HUB by Sinterline ondersteunt klanten vanaf het ontwerp en de materiaalkeuze tot en met het testen van de onderdelen. Hiervoor gebruikt het onder andere MMI Technyl Design, een geavanceerde voorspellende simulatietool. Deze wordt gestuurd door Digimat van e-Xstream.

Back to top button