3D printmarktTechnology

Desktop Metal levert eerste Production System P-50

Stanley Black & Decker gaat binder jetting printer inzetten voor serieproductie

Stanley Black & Decker neemt binnenkort het eerste Production System P-50 van Desktop Metal in gebruik. De fabrikant van gereedschapmerken zoals Dewalt en Black & Dekker is daarmee de eerste fabrikant die het P-50 systeem gaat inzetten van serieproductie van metalen onderdelen.


Stanley Black & Decker is een van de grootste fabrikanten van elektrische- en handgereedschappen in de wereld. Met de levering van het Production System P-50 zet Desktop Metal een belangrijke stap in de commerciële uitrol van het grootste en snelste binder jetting systeem van de Amerikaanse fabrikant. De afgelopen vier jaar is zo’n $100 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van de metaalprinter.

Het eerste Production System P-50 dat uitgeleverd is aan een klant. (Foto’s Desktop Metal)

100 keer sneller dan LPBF systemen

Het P-50 systeem is het vlaggenschip van Desktop Metal. De machine is, aldus de fabrikant, 100 keer sneller dan de huidige generatie laser poederbed metaalprinters. Daarmee is het ontwikkeld voor de productie van miljoenen onderdelen per jaar. De kostprijs daarvan is, aldus Desktop Metal, concurrerend met die van traditionele productietechnieken voor massaproductie. In een uur tijd kan het systeem maximaal 732 inch3 materiaal opbouwen. Het volume van de buildbox bedraagt 440 bij 330 bij 250 mm. Naast roestvrij staal en puur koper worden momenteel nog andere legeringen ontwikkeld voor het binder jetting systeem. Over de toepassingen die Stanley Black & Decker op het systeem gaat produceren zijn geen verdere mededelingen gedaan.

Op de aandelenbeurs reageerden beleggers enthousiast over de aankondiging, die door de fabrikant als een mijlpaal wordt bestempeld. De koers was aan het eind van de handelsdag met ruim 5% gestegen.

In de Benelux zijn Buhlmann en Layertec de verdelers van de Desktop Metal AM systemen

Back to top button