Technology

Canon toont met partners mogelijkheden 3D technologie

3D behelst veel meer dan enkel 3D printen. Scannen, reverse engineering, 3D visualisatie en 3D print. Het komt allemaal aan bod tijdens 3D in the picture bij Canon. Een breed programma rond 3D technologie voor professionals.

 

3D in the picture gaat over meer dan 3D printen

“3D toepassingen spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven, van de maakindustrie en R&D tot de creatieve sector en het onderwijs. Veel ondernemingen ontdekken de toegevoegde waarde van 3D geprinte uitingen – of het nu gaat om de beoordeling van prototypes of om de ontwikkeling van een innovatief nieuw eindproduct”, zegt Dennis Lieffering, customer marketeer 3D-Printing van Canon Nederland. Canon is in deze sector nog een relatief nieuwe speler. Daarom grijpt men het evenement in Den Bosch aan om samen met een aantal partners de mogelijkheden van de verschillende 3D technieken toe te lichten. “Met ons evenement 3D in the picture willen we letterlijk en figuurlijk laten zien wat 3D voor organisaties kan betekenen.”

 

Inspiratiesessies van partners

Canon organiseert het event 3D in the picture op 7 november niet alleen. Juist door samen te werken met een aantal partners, krijgen deelnemers een overzicht van hoe verschillende 3D technieken op elkaar aansluiten, elkaar kunnen versterken en ook wanneer ze wel en wanneer niet aanvullend op elkaar in gezet kunnen worden. Deze partners zijn Faro Benelux (3D scannen en reverse engineering), Shapeways, Design8 (topologie optimalisatie, 3D designs en visualisatiesoftware), Cad2reality (3D printen) en Canon Creative Services. Deze bedrijven presenteren zich onder andere met inspiratiesessies.

Zelf doen of uitbesteden? Dat is de vraag waar Stefan Rink van Shapeways op in gaat. 

 

Zelf doen of uitbesteden

Voorafgaand hieraan zet Wilco Verheij, directeur Industrial & Production Solutions bij Canon Nederland, uiteen hoe Canon over innoveren met print denkt. Aansluitend gaat Marnix van der Wolk van Faro Benelux in op de mogelijkheden van 3D scannen voor zowel 3D printen als reverse engineering. Stefan Rink, vice president manufacturing bij Shapeways, gaat in op de actuele vraag in veel bedrijven: zelf 3D printen of uitbesteden?

3D in the picture vindt op 7 november bij Canon in Den Bosch plaatst en duurt een ochtend. Aanmelden kan hier.

 

Back to top button