3D printmarkt

Canon: leer van de transitie van 2D printbedrijven

Wat kunnen maakbedrijven leren van de transitie die 2D printbedrijven hebben doorlopen? Deze bedrijven hebben immers al eerder een belangrijke stap gezet door middel van mass customization. Wilco Verheij, directeur Industrial & Production Solutions bij Canon Nederland, gaat tijdens RapidPro 2017 in zijn keynote lezing in op deze vraag.

 

Wilco Verheij: kostenbesparing met 3D printen in productontwikkeling

Canon presenteert dit jaar opnieuw haar propositie als leverancier van 3D print oplossingen op RapidPro. “3D printen wordt steeds belangrijker in de verschillende stadia van productontwikkeling als alternatief voor traditionele productiemethode. Van de visuele beoordeling van een concept en het functioneel testen van een ontwerp tot de inzet van 3D printen bij productie.” Dat zegt Wilco Verheij van Canon Nederland. De juiste inzet van de technologie verhoogt de efficiency en brengt substantiële kostenbesparingen binnen handbereik bij productontwikkeling.

 

Ook CAD model is een beeld, dus wil Canon er iets mee

Canon is sinds twee jaar geautoriseerd reseller van de 3D printers van 3D Systems. Het verkoopt de printers uit de Projet- en Multiject serie. Daarnaast biedt het consulting aan in verschillende markten. Deze lopen uiteen van engineering in de maakindustrie tot architectuur en onderwijs. Canon wil uiteindelijk een rol spelen in elk beeld dat waar ook verwerkt wordt, zo vatte CEO Fujio Mitaral de strategie van het concern het eind 2015 nog samen. En die foto kan ook een beeld zijn van een CAD model dat geprint wordt. Wilco Verheij trok in een interview in het 3D Print magazine van oktober 2015 de parallel met de 2D printwereld. Canon biedt in de 3D printwereld net zo goed een compleet aanbod, inclusief service en financiering.

 

Wilco Verheij
Wilco Verheij van Canon Nederland.

Keynotelezing op RapidPro

Op donderdag 9 maart om 13.40 uur geeft Wilco Verheij op de beurs een presentatie waarbij hij onder meer uiteenzet hoe 2D print-leveranciers eerder een belangrijke stap hebben gezet door middel van ‘mass customization’. Hij geeft aan welke lessen hieruit geleerd kunnen worden. Ook schets hij zijn visie over de toekomst van 3D. Voor het Japanse concern is 3D printen een sleuteltechnologie in de toekomst.

 

Back to top button