ManufacturersTechnology

Nieuwe dddrop smart module vergemakkelijkt 3D printen

3D printerfabrikant dddrop introduceert op RapidPro de dddrop smart module. De 3D printer stelt zichzelf in. De gebruiker kan via de smart module via mobiele devices en via de cloud de printer bedienen. En standaard wordt voortaan een camera meegeleverd.

 

Printerfabrikant voegt méér intelligentie toe aan FDM printers

Op RapidPro 2017 laat dddrop zien hoe men méér intelligentie toevoegt aan de 3D printers. Met de smart module kan de gebruiker de dddrop 3D printer aansturen via zijn mobiele telefoon, tablet of desktop. Dat is echter vooral bedoeld om het printproces te kunnen volgen. De smart module maakt 3D printen namelijk gemakkelijker voor de gebruiker doordat de machine zelf de juiste instellingen kies.

 

Automatisch foto’s maken en mailen

De smart module is mede ontwikkeld op basis van een onderzoek onder de gebruikers. Die willen bijvoorbeeld ook via hun smartphone kunnen zien wat de printer doet. Daarom worden de dddrop 3D printers voortaan standaard uitgerust met een camera. Deze maakt eventueel automatisch foto’s volgens een vooraf ingesteld tijdschema. De printer mailt deze direct door, zodat de gebruiker vanaf afstand zicht houdt op hoe het printproces vordert. Via de app kan de 3D printer bediend worden, ook als de gebruiker buiten het netwerk is waarin de printer is opgenomen.

alfred uytdewilligen
Oprichter van dddrop Alfred Uytdewilligen toont hoe je met de smart module vanaf je smartphone de dddrop 3D printer kunt volgen en bedienen.

Live support via smart module

De dddrop smart module wordt tot slot ingezet voor ondersteuning vanuit de fabrikant. De engineers kunnen live ondersteuning bieden. In de toekomst gaat drrrop de smart module ook gebruiken om de machines in het veld van updates te voorzien en nieuwe functies toe te voegen. De ambitie van dddrop is het 3D printen net zo gemakkelijk te maken als 2D printen.

De module is vanaf eind maart leverbaar. Dddrop staat op RapidPro op stand 28.

Back to top button