3D printmarkt

Canon presenteert 3D print ecosysteem op Kunststoffen 2017

3D printen en de business zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Precies die insteek kiest Canon daarom voor de deelname aan Kunststoffen 2017 in Veldhoven. De onderneming presenteert hier het complete 3D print ecosysteem voor de maakindustrie, inclusief advisering over hoe 3D printen strategisch in te zetten.

 

Canon toont voorbeelden strategische inzet 3D printen

“3D-printen speelt een steeds grotere rol in de verschillende stadia van productontwikkeling”, zegt Dennis Lieffering, customer marketeer 3D-Printing van Canon Nederland. “3D-printen biedt talrijke nieuwe ontwerpmogelijkheden waarmee klanten veel tijd en kosten kunnen besparen. Of het nu gaat om visuele conceptbeoordeling, testen van een ontwerp of bij de productie.” Hoewel hij ziet dat klanten de techniek steeds vaker inzetten als alternatief voor traditionele productiemethoden, blijft Canon het belang van de businesskant benadrukken.

 

Méér dan 3D printers

Daarom hecht Canon waarde aan het ecosysteem dat rond het thema 3D printen is opgebouwd. Dit ecosysteem bestaat niet alleen uit 3D printers en materialen. Het omvat eveneens technische ondersteuning, training, financiering én advisering over de businesskant. Op de stand kunnen bezoekers aan de hand van voorbeelden zien hoe je 3D-printen strategisch kunt inzetten om de business te verbeteren of te versterken.

 

Prototype- en productieprinters 

Canon heeft de voorbije jaren de nodige expertise op 3D printgebied opgebouwd. De 3D printers die het levert komen van 3D Systems. Van deze fabrikant levert het zowel de 3D productieprinters uit de ProJet reeks (hoge nauwkeurigheid) als de kleinere 3D printers uit deze lijn. Hieronder zijn enkele modellen bedoeld voor het 3D printen van hoogwaardige wasmodellen alsook modellen voor het 3D printen van kleurmodellen.

Kunststoffen 2017 vindt plaats op 27 en 28 september in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Canon staat op stand 193.

FOTO Twee voorbeelden van producten 3D geprint op de ProJet 2500.

 

Back to top button