3D printmarktApplications

AM Expo in Luzern: 3D printbeurs over industriële toepassingen

Alweer een nieuwe beurs in Europa die zich richt op additive manufacturing. De Zwitserse AM Expo gooit het echter wel over een heel andere boeg. Samen met Additively is het concept addAM ontwikkeld. De beurs wordt opgebouwd rond concrete toepassingen van 3D printen in industriële productie. De showcases worden in presentaties op de beurs toegelicht.

 

Focus ligt op concrete toepassingen in de industrie

AM Expo in Luzern richt zich uitsluitend op additive manufacturing in de serieproductie. Daarmee leggen de organisatoren zich natuurlijk een behoorlijke beperking op, maar tegelijkertijd creëren ze een unieke propositie. Het nieuwe adAM concept is ontwikkeld in samenwerking met Additively, de start up van ETH Zurich dat online al vraag en aanbod op het gebied van 3D printen bij elkaar brengt.

 

PDZ
Een van de eerste showcases, een lasersnijkop, 3D metaalgeprint. Dit voorbeeld komt van PDZ in Zwitserland.

150 showcases van real live producten

Centraal in het beursconcept staan de 3D printservicebedrijven en andere bedrijven die additive manufacturing als een service aan derden aanbieden. Deze toeleveranciers tonen met hun showcases wat met additive manufacturing vandaag de dag al mogelijk is in de productieomgeving. Deze showcases zijn concrete toepassingen, in uiteenlopende sectoren, met uiteenlopende materialen en technieken. Hiermee wil de beurs laten zien wat in welke kwaliteit maakbaar is en hoe je dat realiseert. Zie je normaal op een beurs nog wel eens een bordje kijken maar niet aanraken AM Expo doet het anders. De voorbeelden mogen vastgepakt worden om samen met vertegenwoordigers van de bedrijven die ze gemaakt hebben over het product in gesprek te komen.

 

Online en offline

De Zwitsers stellen zich tot doel om op de beurs 150 showcases te presenteren Deze zullen niet alleen op de beurs getoond worden, maar eveneens 365 dagen per jaar online beschikbaar zijn. Op de website van Additively zijn de eerste showcases al te zien. Op de beurs worden ze in detail toegelicht, wat ook in een AM rapport beschikbaar komt. Deze showcases moeten bezoekers inspireren om nieuwe projecten te initiëren.

AM Expo vindt op 20 en 21 september plaats in de Messe Luzern. De beurs wordt ondersteund door swiss3Dprinting.

FOTO: de druk bezochte kick off van de nieuwe 3D printbeurs in Zwitserland.

 

 

Back to top button