ManufacturersTechnology

Stratasys V650 Flex: groot formaat SLA printer met DSM-Somos materiaal

Stratasys stapt in de markt voor SLA-printers. Op de AMUG-conferentie in Chicago presenteert het deze week de nieuwe Stratasys V650 Flex, Een groot formaat (51 bij 51 bij 58 cm) stereolithografie printer. Dankzij de strategische alliantie met DSM zijn direct vier DSM-Somos harsen voor de 3D printer beschikbaar.

De V650 Flex is het antwoord van Stratasys op een groeiende vraag naar betere oplossing voor het 3D printen moet lichtgevoelig hars, zo bestempelt Omer Krieger, executive vice-president Products bij Stratasys het nieuwe model. Hoewel stereolithografie een van de oudste 3D printprocessen is, zijn volgens hem de bestaande machines onvoldoende aan te passen aan de specifieke toepassing en de harsen vaak veel te duur.

Hugo da Silva (DSM): SLA-printtechnologie Stratasys is game-changer

Alliantie met DSM

Stratasys heeft bij de ontwikkeling van de V650 Flex nauw samengewerkt met DSM. Er zijn dan ook direct vier DSM-Somos harsen beschikbaar. Ze worden door Stratasys zelf verkocht. De machine heeft een groot printformaat en kan afgestemd worden op de specifieke eisen van bepaalde toepassingen. Deze zijn volgens Krieger onder andere de productie van tooling, spuitgietmallen, vormen voor verloren was gieten en ook prototyping en validatie van designs.

Tienduizenden uren ervaring

Stratasys Direct Manufacturing heeft inmiddels al meer dan 75.000 uren met de V650 Flex geprint. In die tijd heeft het print servicebureau van Stratasys meer dan 150.000 onderdelen geproduceerd. De 3D printer beschikt over een verwisselbare hars tank, wat de productiviteit en het wisselen van materialen ten goede komt.  

Hug0 da Silva: game changer

De Stratasys V650 Flex is open qua configuratie van de printparameters. Standaard wordt de 3D printer geleverd met de parametersets voor Somos Element (sterke gietvormen die makkelijk uitgebrand kunnen worden); Somos NeXt (hoge nauwkeurigheid en prestaties van thermoplast); Somos PerForm (stijf, hoog temperatuur bestendig materiaal) en Somos Watershed XC 11122 (ABS- en PBT-achtige eigenschappen voor stereolithografie). “Stratasys’ entree in de stereolithografie markt is een game-changer voor de industrie”, zegt Hugo da Silva, vice president AM bij DSM.

De SLA-printer wordt in Chicago gepresenteerd. In de Benelux vertegenwoordigt Seido Systems de fabrikant.

Back to top button