3D printmarkt

Oceanz helpt bedrijven potenties 3D-printen ontdekken

3D Worknet lanceert Oceanz. Dit nieuwe bedrijf gaat klanten ondersteunen in de zoektocht naar de beste toepasssing van nieuwe technologie en materialen, waaronder additive manufacturing. “Oceanz wordt geen digitaal platform. Het draait echt om de menselijke kant: samen met de klant aan tafel brainstormen over nieuwe oplossingen”, zegt Erik van der Garde, directeur en initiatiefnemer.

 

Uit 3D Worknet groeit tweede onderneming gericht op R&D samen met klanten

 

Veel bedrijven hebben ondertussen gehoord van additive manufacturing, maar ze zoeken naar de juiste toepassing en de juiste materialen, merkt Erik van der Garde, directeur van 3D Worknet. Daarom heeft hij Oceanz opgericht (officieel: Oceanz.). “We willen ons onderscheiden. We willen samen met klanten 3D innovaties ontwikkelen die het verschil maken, bijvoorbeeld reductie van faalkosten of het verhogen van de productiecapaciteit”, legt hij uit.

 

Ontdekkingtocht door innovatiejungle
Op 12 februari presenteerde Oceanz zich aan het grote publiek. De deuren werden opengezet en Corina Kuiper (Expert in Innovation & New Business Creation) nam genodigden en belangstellenden mee op reis door de ‘innovatiejungle’. Haar verhaal staat symbool voor de reis die de nieuwe onderneming met klanten wil gaan maken. Bedrijven worstelen namelijk met veel vragen omtrent 3D-printen en nieuwe materialen. Oceanz wil met de persoonlijke aanpak het verschil maken. De ondersteuning van R&D-afdelingen en bedrijven is gericht op het zoeken naar een antwoord op de vraag ‘what’s in it for me’ als het om 3D-printen gaat. “Samen zoeken we naar de toegevoegde waarde.”

 

Powered by 3D Worknet
Oceanz staat naast 3D Worknet, dat als productie- en distributiebedrijf voor 3D-printen op de huidige wijze verder blijft functioneren. De nieuwe onderneming kan wel terugvallen op de ervaring die binnen 3D Worknet is opgedaan. Erik van der Garde: “We zijn bekend met de markt, branchegenoten en professionals en zetten de opgedane kennis en concrete business cases die wij al hebben binnen diverse branches, waaronder de industrie, medische wereld, retail en aerospace, in.” De naam Oceanz staat daarbij symbool voor vernieuwing.

 

Meer informatie
Oceanz.

Back to top button