3D printmarktTechnology

Landré wordt HP partner voor Jet Fusion 3D printers

Ook Landré gaat de nieuwe 3D printers van HP verkopen. HP heeft bekend gemaakt met twee partners de Beneluxmarkt te gaan bewerken. Floris Stam, productmanager bij Landré, ziet in de nieuwe 3D printers van HP de kans om de stap naar de volgende fase van 3D printen te zetten: productie van functionele onderdelen.

 

HP heeft in de Benelux twee partners gekozen: Landré en het Belgische FormID. Zodra de twee bedrijven het speciale programma van HP hebben afgerond, worden ze geautoriseerd partner voor de verkoop en servicing van de Multi Jet Fusion 3D printers. De eerste HP Jet Fusion 3D 4200 printer zal in december worden uitgeleverd. De prijs van de HP Jet Fusion 3D Printer series begint bij € 120.000. De prijs van de complete end-to-end oplossing begint bij €155.000. De 3D printtechnologie van de Amerikaanse printerfabrikant is bedoeld voor de productie van fysieke onderdelen voor in een eindtoepassing.

 

floris stam
Floris Stam van Landré op Prototyping: met HP 3D printtechnologie volgende stap zetten in additive manufacturing.

Doorbraak kleine serieproductie

Yves Jamers, Benelux sales and channel manager HP 3D Printing Business: “Gebaseerd op HP Multi Jet Fusion technology, zullen onze nieuwe 3D prototyping en manufacturing oplossing, dit segment heruitvinden en een boost geven aan de volgende industriële revolutie, door fysieke onderdelen van zeer hoge kwaliteit tot 10 keer sneller te produceren, tegen de helft van de kosten van andere 3D printing systemen.” Voor Landré is het 3D printen van eindcomponenten één van de redenen waarom men de HP printers graag aan het portfolio toevoegt. Floris Stam, die het partnership gisteren op Prototyping in Kortrijk toelichtte: “De HP 3D printers leveren eindproducten. Daar is het om te doen. De prototypemarkt is verzadigd, bedrijven willen nu eindproducten maken en kleine series.”

 

Integratie Internet of Things en 3D printen

Ook Jan Floor van Egmond, directeur van Landré, denkt dat deze printtechnologie een doorbraak kan realiseren in 3D printen als productietechnologie voor zowel prototyping alsook small-scale productie van plastic producten. “Bovendien zal HP Multi Jet Fusion Technology een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ‘smart’ producten.” Dat laatste wordt onder andere mogelijk doordat HP de materiaaleigenschappen in een werkstuk kan beïnvloeden. In de toekomst kunnen bijvoorbeeld onderdelen op specifieke plaatsen geleidende eigenschappen krijgen, waardoor allerlei Internet of Things applicaties in het product meegeprint kunnen worden.

HP pakt komende week op Formnext in Frankfurt groots uit met de nieuwe 3D printers. Naast Landré is FormiD (zie eerder bericht) door HP geselecteerd om geautoriseerd partner te worden.

Back to top button