3D printmarktTechnology

FormiD haalt dealerschap HP Jet Fusion 3D printers binnen

Het Vlaamse FormiD gaat de 3D printers van HP in de Benelux verdelen. Aan het bedrijf uit Temse de taak om de HP Multi Jet Fusion technologie in de Beneluxmarkt te positioneren. Beide bedrijven hebben daartoe contracten afgesloten. Deze week neemt FormiD deel aan Prototyping in Kortrijk.

 

Verkooprechten voor de Benelux

 

UPDATE 10 november: naast FormiD heeft HP ook Landré gekozen als partner voor de Beneluxmarkt. Beide bedrijven doorlopen nu een programma om geautoriseerd dealer te worden. 

HP staat op het punt op de eigen 3D printtechnologie uit te gaan rollen. Op dit moment vinden de laatste Beta-testen bij klanten plaats. Dat zijn onder andere Nike en BMW. Binnenkort start de verkoop van de industriële 3D printers van HP.

 

FormiD
De nieuwe HP Jet Fusion 3D printers staan op het punt om voet aan de grond te krijgen in de groeiende 3D printmarkt. FormiD uit Temse gaat ze in de Benelux verdelen.

 

10 keer sneller 3D printen

De HP Multi Jet Fusion printtechnologie onderscheidt zich op meerdere punten van de technologie van de belangrijkste concurrenten. Een essentieel verschil is dat de gebruiker met de HP printers op Voxelniveau de eigenschappen van het materiaal gedurende het printproces kan beïnvloeden. Denk dan aan aspecten als hardheid, oppervlakteruwheid, flexibiliteit et cetera. Twee andere punten waarop HP zegt het anders te doen, is de snelheid die tot 10 keer hoger ligt en de kosten. De hogere snelheid is te danken aan het nieuwe 3D printplatform. Dat kan per seconde tot 340 miljoen voxels aanspreken. HP levert twee modellen van de 3D printers. De HP Jet Fusion 3200 is vooral bedoeld voor prototyping. De 4200 printer is daarnaast ook geschikt voor serieproductie. Beide modellen komen begin 2017 op de markt.

 

HP 3D print
De printtechnologie die HP introduceert leent zich voor eindtoepassingen.

 

Portfolio voor digital manufacturing

FormiD in Temse bestaat pas twee jaar. Het bedrijf is een spin off van Pantoon NV. Dat is al langer actief in de verkoop en service van industriële printers. FormiD wil met een breed portfolio de groeiende markt voor digital manufacturing bedienen. Behalve de 3D printers van HP maken ook lasersnijmachines en meer-assige freesmachines deel uit van het portfolio. FormiD levert bovendien de SLA 3D printers van DWS Systems en de machines van Roland.

Update: Arnoud D’Hondt van FormiD: “Wij zijn er van overtuigd dat HP Multi Jet Fusion technologie Industry 4.0 zal versnellen, door de flexibiliteit, de snelle productie capaciteiten en eenvoud in gebruik. Het toevoegen van ‘intelligence’ zal dit tot gamechanger maken in vele segmenten.”

FormiD staat deze week op Prototyping in Kortrijk.

 

Back to top button