3D printmarktMaterials

Evonik 3D print stapt in Open Platform programma van HP

Evonik Industries gaat meedoen aan het Open Platform programma dat HP heeft opgezet rond de nieuwe 3D printer. De Duitse materiaalproducent komt met nieuwe poeders naar de markt, speciaal ontwikkeld voor de HP Multi Jet Fusion technologie.

 

Kunststoffabrikant verwacht grootschalige 3D printprojecten dankzij komst HP printtechnologie

Evonik heeft hoge verwachtingen van de nieuwe printtechnologie die HP vanaf deze zomer uitrolt. Het concern verwacht dat door de nieuwe printtechnologie grootschalige productie van onderdelen voor de automobiel- en luchtvaartindustrie haalbaar worden. Daarom wil de groep speciale poeders op de markt gaan brengen voor de Multi Jet Fusion technologie in het kader van dit Open Platform programma. “de HP technologie opent nieuwe 3D print toepassingen en zorgt daarmee voor een basis voor onderzoek naar nieuwe materialen voor de toekomst”, zegt Matthias Kottenhain, hoofd van de businesslijn High Performance Polymers bij Evonik.

 

Productielijn Vestosint

De kunststof producent heeft al enkele jaren ervaring met het ontwikkelen van produceren van poeders voor 3D print processen. Onder de merknaam Vestosint brengt het polyamide 12 poeders op de markt die zijn aangepast aan de eisen van het lasersinter printproces. Deze worden geproduceerd in de fabriek in Marl met een heel eigen technologie. Daar wordt momenteel aan een uitbreiding van de productiecapaciteit gewerkt. De nieuwe productielijn voor de poeders zal naar verwachting eind 2017 operationeel zijn.

 

One Comment

  1. Pingback: FormID
Back to top button