3D printmarktManufacturersTechnology

Sisma mysint300 ontwikkeld voor seriematig 3D metaalprinten

Sisma introduceert op Formnext een nieuw, groter model 3D metaalprinter. De mysint300 is gebaseerd op de al langer bestaande metaalprinter, maar beschikt over een groter bouwvolume. De mysint300 kan metalen producten met een diameter van 300 mm tot 400 mm hoog opbouwen. Het meest innovatieve is echter een optionele unit voor het onbemand be- en ontladen van de machine.

 

Mysint300: onbemand uitpakken met extra uitpakstation

Het Italiaanse Sisma is partner van Trumpf. Het bedrijf ontwikkelt al sinds 2011 machines voor laser metal fusion; in 2014 kwam de mysint 100 op de markt. Nu zet Sisma de stap naar seriematig 3D printen van metalen componenten met de mysint300. Sisma zegt dat de machine is ontwikkeld voor de productie van kleine en middelgrote series. Daar draagt onder andere het uitpakstation aan bij. De machine vereist niet de aanwezigheid van een operator, zelfs niet als een printjob die het volledige bouwvolume beslaat, gereed is. Zowel poeder als werkstuk kunnen dan uitgenomen worden door een uitpakstation. Sisma levert dit als optie bij de mysint300.

 

Sisma 3D printing
Sisma heeft onlangs samen met Trumpf een nieuwe fabriek in Italië geopend. Hier worden de beide 3D metaalprinters van Sisma geproduceerd.

 

Kortere recoattijd

Een van andere de innovaties is een nieuwe recoater. Hiermee wordt de recoattijd in de machine aanzienlijk gereduceerd, wat dus tot een hogere productiviteit leidt. Ook het wisselen van de cilinders met daarin het metaalpoeder kan snel en eenvoudig gebeuren. De ronde vorm van het platform zorgt er volgens Sisma voor dat er in de machine poeder achterblijft na een printjob. De lancering van de Sisma mysint300 vindt op Formnext in Frankfurt plaats, de 3D printbeurs.

 

Sisma myrev: lijn kunststofprinters

Op de 2e editie van Formnext presenteert het Italiaanse bedrijf niet alleen de mysint300. Ook de nieuwe lijn myrev wordt er getoond. Dit zijn stereolithografie 3D printers. Ook met deze 3D printers zet Sisma direct in op serieproductie. Kenmerken voor de myrev 3D printers is onder andere een gepatenteerd printplatform dat automatisch wisselt. Ook hiermee kan de machine veel langer doorgaan met printen zonder dat een operator nodig is. Met de speciale resins richt Sisma zich met de myrev op zowel de dentale toepassingen als de juwelenindustrie.

Sisma wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Promas

 

Back to top button