3D printmarktApplications

Krijgt Genk de 3D print testfabriek van Flanders Make?

Om Vlaamse maakbedrijven een duwtje in de rug te geven als het om 3D printen gaat, overweegt Flanders Make een testfabriek voor 3D printen te bouwen. Genk hoopt erop dit project binnen te halen op de Thorsite, het voormalige mijnterrein van de Belgisch-Limburgse stad.

Flanders Make wil maakbedrijven ondersteunen in toepassing 3D printen

Dat schrijft de Vlaamse krant De Tijd deze week in een reeks artikel over Sillicon Belgium. In het artikel zegt Marc Engels, COO van Flanders Make, onder andere dat veel Vlaamse productiebedrijven aarzelen om te investeren in 3D printen omdat ze de technologie onvoldoende beheersen. Daarom wil de organisatie van de Vlaamse maakindustrie een pilotfabriek bouwen. Hier zouden bedrijven kunnen experimenteren met de nieuwe technologie.

 

Partners die mee investeren

Dirk Torfs, CEO van Flanders Make, bevestigt in het artikel in De Tijd dat men in gesprek is met de Limburgse investeringsmaatschappij LRM over de vestiging van de fabriek in Genk. Men zoekt echter nog partners die mee willen investeren.

 

Sterke positie

Vanuit Nederland gezien loopt de Belgische 3D printindustrie beslist niet achter. Met name het aantal 3D printservicebureaus is er behoorlijk groot. Daarnaast heeft België met Materialise een van de allergrootste spelers in de wereld in de 3D printmarkt. En met de KU Leuven speelt het ook een rol in de ontwikkeling van de technologie. Met name dan wat het metaalprinten betreft. Flam3D is een actieve brancheorgansiatie, die zich afgelopen week nog op RapidPro presenteerde. Ook Sirris is heel actief. Benjamin Denayer van Sirris geeft op donderdag 22 maart op de ESEF en Technishow een presentatie over hoe Sirris het 3D metaalprinten heeft ingebed in de fijnmechanische productieomgeving.

FOTO: Het Belgische Tenco DDM 3D print dit gereedschap voor de productie van de Mini door VDL Nedcar. Tenco DDM is in Genk gevestigd.

 

Back to top button