3D print experts

Kees Seldenrijk commercieel directeur Binder 3D

Kees Seldenrijk is aan de slag gegaan als commercieel directeur bij Binder 3D annex Proeftuin Industrieel 3D printen. De komende jaren gaat hij mee helpen additive manufacturing te laten landen bij de maakindustrie in Noord-Nederland.


Kees Seldenrijk loopt al heel wat jaren mee in de 3D printindustrie. Vijftien jaar geleden is hij als Business Unit Manager gestart bij het toenmalige Somatech. Via een functie bij 3D Worknet is hij daarna als International Salesmanager beland bij AMR Europe, dat onder andere de 3D printtechnologie van Markforged naar Nederland heeft gehaald, evenals het Poolse merk 3DGence. Dat bouwt onder andere FDM printers voor hoge temperatuur filamenten, zoals PEEK.

Binder 3D
Kees Seldenrijk,vorig jaar op Formnext.

Laagdrempelig kennismaken

Eigenlijk zou hij deze zomer met pensioen gaan. Maar omdat hij nu eenmaal een passie heeft voor 3D printen en de maakindustrie hem na aan het hart ligt, is hij gestart als Commercieel Directeur bij Binder 3D, een deeltijdbaan vooralsnog. “Een fantastisch initiatief om op een laagdrempelige manier en zonder investeringen in hardware of software, kennis op te doen over 3D printing”, zegt Kees er zelf over.

Proeftuin voor Noord-Nederlands mkb

Binder 3D is namelijk de proeftuin industrieel 3D printen voor de mkb maakindustrie in met name Noord-Nederland. Doel van het project is deelnemers kennis laten maken met 3D printen en ze ondersteunen bij het ontdekken van de kansen die additive manufacturing biedt in hun eigen onderneming. Bedrijven kunnen er onder andere terecht voor een bedrijfsscan, maar er komen ook 3D printers en andere apparatuur om met de technologie aan de slag te gaan.

Lees hier het artikel over de Proeftuin 3D printen in Westerbork.

Back to top button