Applications

3D printen: wanneer heeft het echt zin?

Informatiemiddag van Teqnow bij Binder 3D

Additive manufacturing maakt bij steeds meer OEM’ers deel uit van de designmix, en dus de productiemix. Dat zei Bob Willig van SME deze week in een interview met 3D Print magazine, aan de vooravond van de grote Amerikaanse AM-beurs. Maar wanneer heeft 3D printen nu echt zin? Op die vraag willen Teqnow en Binder 3D in Nederland eerdaags antwoord geven aan de hand van zes concrete cases.


De bijeenkomst bij de proeftuin voor 3D printen Binder 3D in Westerbork is bedoeld voor maakbedrijven die met de vraag worstelen voor welke producten 3D printen echt interessant is. Want grote OEM’ers omarmen de technologie weliswaar alsmaar vaker, dat betekent niet dat straks alles geprint zal worden. Dat heeft immers geen zin.

Deelnemers studiemiddag kunnen eigen cases inbrengen

Een voorbeeld van een zinvolle toepassingen van 3D printen, de behuizing van een sensor in een testopstelling die GeTech ontwikkeld heeft voor de automobielindustrie.

Of zinvol na aanpassingen?

Teqnow en gastbedrijf Binder 3D pakken de vraag op aan de hand van zes concrete voorbeelden, die de deelnemers zelf mogen inbrengen. Tijdens de bijeenkomst wordt dan zowel door de deelnemers alsook door experts van Binder 3D gekeken of het zinvol is (of na aanpassingen zinvol te maken) om dergelijke producten additief te produceren. Heb je interesse om een case in te brengen, stuur je case naar zowel put@metaalunie.nl en naar vermunt@metaalunie.nl.  Daarna zal worden bekeken of de case tijdens deze sessie behandeld kan worden. Deze cases worden behandeld tijdens de break-out sessies. Andere deelnemers kunnen dus een break-out sessie kiezen met een product dat het beste aansluit op die uit hun eigen praktijk.

Rondleiding bij Binder 3D

Het programma op 14 oktober begint om 13.00 uur bij Binder 3D. Na een inleiding door Jo van de Put van Teqnow zal Kees Seldenrijk van Binder 3D een overzicht schetsen van de verschillende 3D print technieken, de voordelen, nadelen en mogelijke toepassingen. Aan het eind van de bijeenkomst is er een rondleiding en de kans om te netwerken. Deelname is gratis na registratie. Hier kun je er alles over lezen.  

Lees hier alvast een uitgebreid artikel over Binder 3D in 3D Print magazine.

Back to top button