3D printmarktTechnology

Brainport Eindhoven: hub voor toekomstige AM-innovaties

Technologieregio Brainport Eindhoven wil een internationale positie opbouwen op het vlak van additive manufacturing. Hier moeten toekomstige AM-innovaties, -technologie en -toepassingen tot stand komen als resultaat van georganiseerde AM-waardeketens. Dat zegt Ruben Fokkema, International Business Development Manager bij Brainport Development.


Komende week organiseert Brainport Development, de economische ontwikkelingsmaatschappij voor de 21 Brainportgemeenten in Zuidoost Brabant, samen met partners tijdens RapidPro de Masterclass Business Case en implementatie Additive Manufacturing voor serieproductie. Deze masterclass is specifiek bedoeld voor het management van maakbedrijven. Deze masterclass is onderdeel van de bredere campagne rond het thema Additive Manufacturing.

Potentie om AM hub te zijn

“In een straal van een uur rijden vind je meer dan 200 AM-leveranciers, campussen waar innovatie plaatsvindt, start-ups maar ook afnemers die de technologie toepassen of die een nieuw verdienmodel ontwikkelen met additive manufacturing. Hier komt het samen. Dan heb je wel de potentie een AM hub te worden; of al te zijn”, zo zegt Ruben Fokkema in een interview met 3D Print magazine. Samen met partners werkt de economische ontwikkelingsmaatschappij aan een propositie om de regio op de wereldwijde AM-kaart te zetten. Tegelijkertijd wordt de regionale maakindustrie ondersteund bij het ontwikkelen van AM applicaties. “Als Brainport Development werken wij aan het concurrerend houden van onze maakindustrie. Dat doen we op allerlei manieren, dus ook ondernemers voorbereiden op de potenties van additive manufacturing.”

Sterk ecosysteem opbouwen

Op langere termijn wil Brainport Development de ontwikkeling van additive manufacturing in de regio faciliteren en stimuleren door een sterk ecosysteem op te bouwen.

Lees het volledige interview met Rubben Fokkema.

Hier hier vind je de speciale AM pagina op de website van Brainport Development. Je kunt je daar aanmelden voor de specifieke AM-nieuwsbrief.

Back to top button