Applications

Masterclass tijdens RapidPro: de businesscase en implementatie van AM

Tijdens de komende editie van RapidPro is er een masterclass AM Businesscase voor  directeuren en managers uit de maakindustrie die verantwoordelijk zijn voor investeringen. Tijdens de bijeenkomst staan de businesscase en de implementatie van additive manufacturing centraal. Drie AM business cases worden uitgebreid besproken.


De Masterclass: Business Case en implementatie Additive Manufacturing voor serieproductie is onderdeel van de bredere campagne die Brainport Development, de ontwikkelingsmaatschappij van de 21 Brainport gemeenten, is gestart rond het thema Additive Manufacturing. “Als Brainport Development werken wij aan het concurrerend houden van onze maakindustrie. Dat doen we op allerlei manieren, dus ook ondernemers voorbereiden op de potenties van additive manufacturing”, legt Ruben Fokkema uit, Business Development Manager bij Brainport Development. “We willen geen investeringen pushen, wel ondernemers helpen hierin een realistische afweging te maken.”

Strategische overwegingen

Deze masterclass is specifiek bedoeld voor besluitvormers en directieleden van maakbedrijven, om hen te ondersteunen bij de strategischische overwegingen of ze in Additive Manufacturing moeten investeren. Aan de hand van drie businesscases wordt dieper ingegaan op vragen als wanneer en waarom investeren; het resultaat hiervan voor product, proces en de positie in de keten? Maar ook hoe het implementatietraject er moet uit zien. Wat komt er nog meer bij kijken dan alleen de investering in de technologie sec? En welke factoren spelen een rol in de AM businesscase?

Een van de drie businesscases die aan bod komen is die van Poly Products, dat recent de CEAD 3D printer in gebruik heeft genomen.

Sprekers met ervaring additive manufacturing in de industrie

De drie sprekers zijn Jan Schrama, eigenaar van Poly Products die recent als eerste in Nederland een grote 3D printer voor composieten in gebruik heeft genomen; Maarten van Dijk die vanuit Additive Center bedrijven ondersteunt bij de ontwikkeling van AM applicaties, en Onno Ponfoort, 3D-print practice leader bij Berenschot. Er is ook ruimte voor Q&A en netwerken, terwijl voorafgaand aan de masterclass de deelnemers RapidPro 2020 kunnen bezoeken.

De Masterclass: Business Case en implementatie Additive Manufacturing voor serieproductie vindt op 4 maart plaats tijdens RapidPro in Veldhoven en begint om 15.00 uur. Aanmelden kan hier. Meer informatie is verkrijgbaar bij Ruben Fokkema, Brainport Development (r.fokkema@brainportdevelopment.nl)

Back to top button