Applications

Airbus Helicopters kiest voor TruPrint voor serieproductie

Seriematige productie van onderdelen voor experimentele helikopter en A320 en A350

Airbus Helicopters heeft voor Trumpf gekozen voor de AM-systemen in het nieuwe AM productiecentrum in Donauwürth. Op een TruPrint 3000 print de Airbus dochter seriematig onderdelen voor zowel de experimentele helikopter Racer als voor de passagiersvliegtuigen Airbus A320 en A350.


3D printen van onderdelen voor de nieuwe generatie helikopters moet bijdragen aan een geringer gewicht van het toestel, zegt Helmut Färber, locatiemanager van Airbus Helicopters in Donauwürth. Dit zorgt een lager brandstofverbruik, lagere exploitatiekosten en uiteindelijk reductie van CO2 emissie. De onderdelen zijn onder andere bedoeld voor de in ontwikkeling zijnde hogesnelheid helikopter van Airbus, de Racer, en de beide passagiersvliegtuigen van moederbedrijf Airbus.

Sleuteltechnologie voor duurzamer vliegen

Verleden jaar liet Trumpf op Formnext het 3D printen van nieuwe titanium legeringen zien (foto’s: eigen foto / Trumpf).


Gewichtsbesparing door integratie van onderdelen

De gewichtsbesparing komt onder andere doordat losse onderdelen gecombineerd kunnen worden in één nieuw onderdeel, dat in een keer geprint wordt in de Trumpf TruPrint metaalprinter. “Onze 3D-printsystemen zijn een sleuteltechnologie op weg naar duurzaam vliegen en ze verminderen de afhankelijkheid van lange toeleveringsketens”, zegt Richard Bannmüller, CEO TRUMPF Laser and System Technology. De onderdelen die de Airbus dochter op de AM-systemen van Trumpf produceert, voldoen aan de strenge eisen van de luchtvaartindustrie.

Tot 10 keer minder materiaal nodig

Met de 3D printers van Trumpf produceert Airbus Helicopters momenteel structuurcomponenten voor zowel de helikopter als de A320 en A350 vliegtuigen. De materialen zijn titanium en hoogsterkte aluminium. Vergeleken met het klassieke bewerkingsproces voor deze onderdelen, CNC-frezen, kan de luchtvaarttoeleverancier het materiaalverbruik tot een factor 10 reduceren met additive manufacturing. Ook dit is aldus Bannmüller een argument om voor 3D metaalprinten te kiezen boven de bekende productietechnieken.

Back to top button