Applications

Universiteitsziekenhuis Parijs neemt 60 Stratasys F 123 printers in gebruik

Om tekorten aan medische hulpmiddelen in de behandeling van Covid-19 patiënten aan te pakken, heeft het Parijse University Hospital Trust 60 Stratasys F 123 printers geïnstalleerd. De installatie gebeurde 24 uur na de bestelling. Het ziekenhuis heeft een 3D print servicebureau ingehuurd voor de engineering capaciteit die nodig is en om de 3D printers te bedienen.


3D printen is de ideale oplossing om de vitale onderdelen te produceren, als overbrugging van de tekorten in de reguliere supply chains, zo zegt de Parijse chirurg Roman Khonsari. Daarom heeft het universiteitsziekenhuis in Parijs niet alleen 60 Stratasys F 123 printers besteld bij de Franse reseller CADvision en het 3D print servicebureau Bone3D ingehuurd, dat gespecialiseerd is in het engineeren en 3D printen van medische componenten; het ziekenhuis heeft tevens een speciaal platform geopend. Via het specifiek op 3D printen gerichte 3dcovid.org platform kunnen andere ziekenhuismedewerkers in Parijs en het omliggend gebied, aanvragen voor het 3D printen van hulpmiddelen en onderdelen indienen.

Snelle lokale on-demand productie

Met deze 60 3D printers beschikt het ziekenhuis over de grootste in-house printcapaciteit in een ziekenhuis in heel Europa. Hiermee verzekert University Hospital Trust zich van een snelle on-demand productie van producten en onderdelen die vitaal zijn in de behandeling van Covid-19 patiënten. Denk aan gezichtsbeschermers, kleppen voor beademingssystemen, elektrische spuitpompen en onderdelen voor intubatie apparatuur. De medewerkers van Bone3D ondersteunen het ziekenhuis met zowel de noodzakelijke design en engineering alsook met het bedienen van de Stratasys 3D printers. Het ziekenhuis wordt bij de 3D printactiviteiten ondersteund door de Universiteit Parijs en de Kening Group.

Het Parijse universiteitsziekenhuis haalt met de F123 printers van Stratasys de suply chain voor vitale producten in huis.

Supply chain in huis halen

Volgens Andreas Langfeld, Stratasys EMEA president, toont 3D printen aan dat de techniek meer wendbaarheid in de conventionele supply chains voor medische producten kan brengen. “De ernst van COVID-19 blijft de toevoerketens van enkele van ‘s werelds meest kritische medische apparatuur beïnvloeden,” zei hij. “Door gebruik te maken van 3D-printtechnologie op deze schaal haalt het ziekenhuis zijn eigen snelle toeleveringsketen in huis, waardoor de productie direct daar wordt geplaatst waar ze nodig is en de essentiële apparatuur snel in handen is van eerstelijns medisch personeel dat elke dag vecht om levens te redden”.

Back to top button