designTechnology

Seido Systems en Stratasys: PSV-stadion wordt 3D print stadion

Op 12 oktober verandert het Eindhovense Philips stadion in een waar 3D print stadion. Seido Systems en Stratasys organiseren dan een seminar om de mindset van productontwikkelaars te resetten. In het middelpunt van het programma staat de nieuwe Stratasys J750. Ook andere innovaties, zoals GrabCad krijgen ruim aandacht.

 

Seminar en demo’s: new mindset in product development

Productontwikkeling is voorgoed veranderd door de komst van 3D printtechnologie. De Stratasys J750 doet daar een schepje bovenop met het nieuwe full color materiaal. Daarmee kan men zeer realistische producten uit de 3D printer halen.

 

Brits top designbureau over 3D printen

De mogelijkheden van de nieuwe 3D printer worden tijdens het seminar gepresenteerd door Wyn Jones van Design Reality. Deze Stratasysklant uit het Verenigd Koninkrijk geeft aan de hand van eigen ervaringen de voorbeelden hoe zij 3D printen door het volledige design en productieproces van nieuwe producten inzetten. Afgelopen zomer is Design Reality nog uitgeroepen tot een van de top 3 ontwerpadvies bureaus voor productontwerp is in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Nederland presenteert Fontys Hogeschool hoe studenten in het Objexlab de ontwerprocessen verbeteren met 3D printen op Stratasys machines.

J 750 en GrabCad print veranderen manier van werken

 

Stratasys J750
De Stratasys J750 biedt heel nieuwe mogelijkheden qua kleur- en materiaalgebruik voor prototyping.

 

Matt Jones van Stratasys presenteert vervolgens hoe de J750 met de geavanceerde materialen de mindset van productontwerpers zal veranderen. Hij gaat onder andere in op de prototyping mogelijkheden die de nieuwe Stratasys printer biedt. Frank Lindeman van Stratasys Software Group presenteert GrabCAD Print. Dit nieuwe softwareplatform moet een einde maken aan de eilandoplossingen die het 3D printproces nu domineren. GrabCAD kan verschillende populaire CAD-formaten direct inlezen. Dat is niet alleen data van PTC Creo, een CAD-ontwikkelaar waar Stratasys nauw mee samenwerkt. Ook CAD-data van Siemens NX, SolidWorks, Catia en Autodesk kunnen voortaan direct ingelezen worden in de Stratasys 3D printers die voor GrabCAD geschikt zijn. Files worden on the fly automatisch gerepareerd. GrabCAD Print is het eerste systeem gebouwd op het platform, dat Stratasys twee jaar geleden in bezit heeft gekregen door de overname. Zowel de voorbereiding, het inplannen als het monitoren van de printjob verlopen via deze applicatie, die via een eenvoudige webbrowser benaderd kan worden., dus vanaf elk device dat internetverbinding heeft.

Gratis deelname

Het seminar New Mindset in product development begint op 12 oktober om 9.30 uur in het Philips stadion in Eindhoven. Om 12.30 uur is het officiële programma afgelopen. Deelnemers kunnen dan wel nog een rondleiding krijgen door de Eindhovense voetbaltempel. Deelname aan het programma van Seido Systems en Stratasys is gratis, aanmelden is wel nodig en kan hier.

 

Back to top button