Materials

Rubberachtig materiaal en digital ABS voor Stratasys J750

Stratasys heeft nieuwe materialen ontwikkeld voor de J750 3D printer. In feite gaat het om bestaande materialen die voortaan in het vorig jaar geïntroduceerde model gebruikt kunnen worden. Polyjet Agilus30 is een rubberachtig materiaal, digital ABS Plus is een engineering grade kunststof, onder meer geschikt voor matrijzen, snap fit onderdelen en behuizingen. McLaren is een van de pilotklanten geweest.

 

Stratasys verbreedt toepassingsgebied van multimaterialen 3D printer

De Stratasys J750 is aanvankelijk vooral geroemd vanwege de mogelijkheden om in full color te printen. Ideaal voor prototypes en ook daarom mede veelvuldig gebruikt in medische toepassingen. Met de nieuwe materialen verbreedt de 3D printerfabrikant de toepassingen van de J750. Meer dan voorheen bewijst de machine de capaciteiten om meerdere materialen te verwerken.

 

McLaren test montage rubberen onderdelen

Een van de eerste klanten die hier gebruik van maakt, is het McLaren Racing team. Voor de ontwikkeling en het productierijp maken van racewagens van McLaren wordt Agilus30 op de Stratasys J750 gebruikt voor het simuleren van de montage van rubberen componenten. De materiaaleigenschappen komen in de buurt van rubber. Het is zo sterk, dat McLaren met het materiaal flexibele scharnierverbindingen print. Het tweede nieuwe materiaal voor de Stratasys J750 is Digital ABS Plus. Dit is geschikt voor functionele prototypes maar eveneens voor matrijzen, verbindingscomponenten voor zowel hoge als lage temperatuurtoepassingen en productbehuizingen. Digital ABS Plus simuleert de eigenschappen van onder andere standaard ABS met een verbeterde sterkte.

De veelzijdigheid van de Stratasys J750. Alle onderdelen op deze foto zijn op deze machine geprint. Agilus30 is gebruikt voor de ruberen onderdelen, zoals de earbuds. De behuizing is geprint met Vero en is voorzien van een carbonlook textuur.

Foto boven: een werkend handboortje, 3D geprint in Digital ABS Plus met een houtachtige textuur op het handvat die afzonderlijk zijn geprint. Alle componenten zijn 3D geprint op de Stratasys J750.

Meer info

 

Back to top button