3D printserviceApplications

Lay3rs integreert 3Yourmind software in eigen 3D printerfarm

Lay3rs 3dprinting toont op RapidPro samen met de Duitse softwareleverancier 3Yourmind het AM productie cluster. “We leggen de basis voor agile manufacturing”, zegt Albert Falck van Lay3rs over deze zelf ontwikkelde 3D printerfarm.

 

Het concept 3D printerfarm is in opmars. Het clusteren van meerdere FDM printers in een netwerk biedt in de praktijk een flexibele en tegelijkertijd productieve oplossing voor het 3D printen van uiteenlopende onderdelen. Lay3rs heeft hiervoor een concept ontwikkeld dat makkelijk schaalbaar is. Meerdere 3D printers worden gecombineerd in een systeemopstelling. Meerdere van deze opstellingen kunnen gekoppeld worden. Op RapidPro demonstreert Lay3rs dit op basis van een Ultimaker S5. De software van 3Yourmind voegt hier een geavanceerde digitale workflow aan toe om de printcapaciteit optimaal te benutten en meerdere partijen digitaal toegang te bieden.

Enterprise software 3Yourmind optimaliseert toegankelijkheid en gebruik 3D printers

 

3Yourmind Enterprise

Digitale workflow

Door de Enterprise Software van 3Yourmind te integreren in het AM productie cluster, kan het gebruik van de 3D printers geoptimaliseerd worden. Deze software biedt een digitale workflow, die teams met de productielocatie waar de 3D printer staan, verbindt. Met de software kunnen just in time productiebeslissingen worden genomen en hebben de gebruikers elk moment inzicht in de processtroom.

 

Agile manufacturing

“Ons AM productie cluster en de 3Yourmind software leggen hiermee de basis voor agile manufacturing”, zegt Albert Falck, directeur van Lay3rs. Hiermee voegt de software efficiency toe aan de AM-workflow. On-demand productie wordt gemakkelijk, zowel voor interne afdelingen in het bedrijf alsook externe opdrachtgevers die de printcapaciteit van het AM productie cluster willen benutten. 3Yourmind heeft deze software al geïmplementeerd bij meerdere grote spelers in de AM-industrie: GKN, DB Schenker, Postnord, EOS en andere. Bij deze klanten handelt de software onder andere het beprijzen van printoders en de productie ervan af.

3Yourmind zal tijdens de Rapidpro dagelijks een lezing geven op stand 26 van Lay3rs. Ook zijn er elke dag live demonstraties van het AM productie cluster, het 3D printerfarm concept van het Eindhovense bedrijf.

RapidPro vindt op 13 en 14 maart plaats in Veldhoven

 

 

Back to top button