software

Faro RevEng verkort reverse engineering traject

Faro heeft het Faro RevEng platform open gesteld voor gebruikers van de Faro Design ScanArm en de 8-assige FaroArm. Het nieuwe platform geeft een heldere, levensechte weergave van de oorspronkelijke objecten. Precies wat engineers zoeken bij reverse engineering.

Het Faro RevEng platform biedt bij reverse engineering een aantal tools die het werk vergemakkelijken en tot een beter eindresultaat leiden. Een naadloze scan naar CAD software-oplossing voor de Faro scanarm. Hiermee doorloopt men gemakkelijker het proces van scannen, vastleggen en in kleur weergeven van puntenwolken. De puntenwolken komen geometrisch en visueel nauwkeurig overeen met het gescande voorwerp. Men kan deze puntenwolk converteren naar een mesh van hoge kwaliteit, komt randen, punten en polygonen die de geometrie van een object definiëren. Voor verder ontwerpen of voor 3D printen kan de mesh verder gewijzigd worden.

Hogere nauwkeurigheid, betere mesh voor CAD-software of 3D printen

Faro RevEng

Kortere time to market

Alle tools en functionaliteiten zijn geïntegreerd voor een naadloze overdracht van projectinformatie. Bij het exporteren van de file wordt de informatie in hoge kwaliteit weggeschreven voor de verdere bewerking. Het uiteindelijke resultaat is een waterdicht meshmodel, een mesh-omhulling geoptimaliseerd voor 3D printen of een verzameling van 2D- en 3D-krommen om door te geven aan een CAD-programma. Daarbij beschikt RevEng over geavanceerde algoritmen, die de bewerkingstijd sterk reduceren. “Als oplossingsgericht bedrijf streeft FARO ernaar dat onze klanten hun investering kunnen optimaliseren.” aldus Thorsten Brecht, Senior Director, 3D Design. “FARO RevEng is ontwikkeld met dit uitgangspunt. We beseffen dat de tijd van idee tot markt en de flexibiliteit bij het ontwerpen kritische factoren zijn voor het succes van elk ontwerpproject.”

Meerdere sectoren

Faro richt zich met het RevEng platform op verscheidene uitdagingen op het gebied van reverse engineering en ontwerp in een groot aantal branches, zoals automotive aftermarket, onderzoek en ontwikkeling, instandhouding van cultureel erfgoed, industriële werktuigbouw, technische diensten en computergraphics.

Faro presenteert het nieuwe platform en de 3D scansystemen tijdens RapidPro in Veldhoven.

Back to top button